Print Friendly, PDF & Email

Komende woensdag 3 juli rijden er in de ochtendspits in Den Haag nauwelijks trams en bussen, aldus Omroep West. Ook de RandstadRail tussen Den Haag en Zoetermeer rijdt niet of nauwelijks. Medewerkers van de HTM staken die dag tussen 06.00 uur en 10.00 uur voor een betere cao.

De staking is door FNV Stadsvervoer en CNV Vakmensen aangekondigd omdat de HTM een ultimatum van de vakbonden heeft laten verlopen. Die eisten een goed bod voor een nieuwe cao met daarin een loonsverhoging, minder uitzendwerk en minder hoge werkdruk. De oude cao verliep in januari van dit jaar en geldt voor 2000 medewerkers.

“Staken doen we alleen als uiterste middel en als het echt niet anders kan’, zegt Eric Vermeulen van FNV Stadsvervoer. ‘De grens is nu bereikt. Na maanden van onderhandelen biedt de HTM veel te weinig loonsverhoging. Daarnaast weigert het bedrijf om voor zijn medewerkers concrete afspraken te maken om de werkdruk tot menselijke proporties terug te brengen”.

De HTM zegt verbaasd te zijn over het bericht van de staking omdat volgens hen de onderhandelingen nog gaande zijn. Om die reden kan de vervoersmaatschappij niet inhoudelijk reageren. De FNV zegt op zijn beurt verbaasd te zijn over de houding van de HTM. ‘Het ultimatum is verlopen en daarmee zijn we uitonderhandeld. De staking gaat gewoon door,’ aldus woordvoerder Brenda Heidinga.

Lees ook  Ontevredenheid: taxistaking legt Oostende lam tijdens drukste weekend van het jaar