Print Friendly, PDF & Email

Google stelt vanaf augustus dit jaar 64-bit versies van Android-apps verplicht. De klok tikt voor 32-bit apps. Terwijl Android-concurrent iOS al in 2017 is afgestapt van 32-bit apps neemt Google wat langer de tijd voor de overgang naar 64-bit apps op zijn mobiele platform. De Android-maker gaat developers vanaf augustus verplichten om een 64-bit versie van hun apps in te dienen in de Play Store. 

Wat betekent dit voor de bestaande apps?

De eerste deadline heeft betrekking op alle nieuwe apps én op updates voor apps die native code gebruiken. Developers moeten naast hun 32-bit apps ook 64-bit versies daarvan indienen in de Play Store. Deze worden dan automatisch aangereikt aan Android-devices met 64-bit processors.

De tweede deadline luidt het einde in voor 32-bit apps. Tenminste, zoals in de Play Store aangeboden aan apparaten met 64-bit processors, wat tegen die tijd het gros van de markt zou moeten zijn. Developers die geen 64-bit uitvoering hebben gemaakt en in de Play Store geplaatst, verdwijnen dan effectief uit de appwinkel van Google.

Wat betekent dit voor Pitane Mobility Apps?

Het Eindhovense bedrijf Censys BV heeft eerder aangekondigd bezig te zijn met de ontwikkeling van een nieuwe generieke 64-bit app voor zowel Android als iOS. Bestaande apps worden niet omgezet door een upgrade en moeten op termijn worden vervangen door een nieuwe ofwel ‘generieke’ of een ‘gepersonaliseerde’ app.

Foto: ontwikkeling en testen Pitane Mobility software te Eindhoven

 

ontwikkeling Pitane Mobility software
nieuwe generieke 64-bit app