De laatste editie van de Pitane Mobility gebruikersdag werd gehouden op 20 september 2019 te Scheveningen in het Carlton Beach Hotel en stond volledig in het teken van 25 jaar bestaan van Censys BV en het 10 jaar bestaan van Pitane Mobility. Naast een boeiende agenda en vele interessante sprekers waren Pitane Mobility gebruikers en klanten uit alle hoeken van het land naar de badplaats gekomen.

Jubilarissen in de bloemetjes gezet

Klanten die ruim 20 jaar gebruik maken van de diensten van het Eindhovense bedrijf werden op een bijzondere manier in het zonnetje gezet. De aanwezige heren van de bedrijven Taxicentrale De Meierij uit Liempde (Jan en Luc van Kasteren) en City Tax Den Haag (Habib Sourmanshahi) ontvingen niet alleen een bloemetje maar mogen in 2020 een jaar lang gratis licenties voor alle chauffeurs in ontvangst nemen voor gebruik van de nieuwe Pitane Driver App.

Tijdens deze bijzondere dag werd ook een reischeque ter waarde van 500,- EUR uitgereikt onder een aanwezige gasten. Na loting mocht Peter Verhoef van Achttax BV te Rijswijk uit handen van Evi Saey de reischeque in ontvangst nemen.

MaaS is voor Özcan Akyol thuis een belangrijk puntje geworden

Gerrit Saey, directeur van het jubilerende bedrijf, en columnist tv-maker en schrijver Özcan Akyol, presentator van Sterren op het doek (omroep Max), waren het na afloop eens over het debat, het laatste woord is nog niet gevallen over MaaS (Mobility as a Service).

Eus schuift met regelmaat aan in talkshows zoals Jinek, Pauw en De Wereld Draait Door en ging tijdens de Pitane Mobility gebruikersdag te Scheveningen in gesprek met onze aanwezige gasten.

“Toen ik werd gevraagd om met het publiek in discussie te gaan enkele maanden geleden leverde het al een levendige discussie bij ons thuis op. Ik heb een vriendin uit de hoek van Groenlinks en ik ben dan meer de jongen vanuit conservatief rechts. We hebben allebei wel het beste voor met de wereld wat betreft het milieu en duurzaamheid, maar de manier waarop is interessant”, aldus Eus.

De vraag is niet komt het, de platform economie is al een realiteit

Wim Faber is kritisch over MaaS in een reactie op een vraag van Özcan.“Wat er mis is in Nederland in vergelijking met andere landen, is of het hier stil staat, het is net alsof het niet van de grond komt. Misschien een beetje oneerlijk naar Sonila. Er is wellicht ontzettend veel bezig, maar ik zie er zo weinig van”.

Sonila Methusi, een van de drijvende krachten achter het MaaS-lab van KNV wat zich richt op het samenbrengen van alle marktpartijen, spreekt dit tegen. De platform economie zien we ook in de andere sectoren en niet alleen binnen de mobiliteit. Kijk maar naar de hotelindustrie en wat er gebeurd is met booking.com.

“Misschien in vergelijking met Helsinki zien we iets minder, maar we zien wel de zeven MaaS pilots in Nederland als een manier om te zoeken naar een business of verdienmodel en regelgeving”, aldus Sonila.

Lees ook: Over MaaS valt nog veel uit te leggen in de sector

Gebruikersdag 2019
Jan en Luc van Kasteren - Taxicentrale De Meierij - Liempde
Habib Sourmanshahi
Peter Verhoef
Print Friendly, PDF & Email