Om Scheveningen aantrekkelijk en goed bereikbaar te houden, investeert de gemeente in het openbaar vervoer en de openbare ruimte. Vanuit het programma De Kust Gezond wordt de kwaliteit van de openbare ruimte verbeterd. Vanuit het programma Netwerk RandstadRail wordt lijn 1 aangepast voor de toekomst.

Voor 2024 moet het tracé van lijn 1 geschikt zijn in Scheveningen voor nieuwe, moderne, comfortabele lagevloertrams. Ook moet het openbaar vervoer in de hele stad in 2020 toegankelijk zijn voor mensen met een fysieke beperking. Dat betekent dat er rolstoeltoegankelijke perrons bij de tramhaltes moeten komen.

Voorontwerp tramlijn 1

Voor het vernieuwen van de tramsporen in Scheveningen van lijn 1 in de Gevers Deynootweg is in 2018 een concept voorontwerp (RIS300029) gemaakt. Tijdens de inzage termijn van 9 juli tot 23 september 2018 zijn toen veel reacties en bezwaren binnengekomen. Hierbij besloot het college van burgemeesters en wethouders ter besluitvorming om een aangepast concept te maken.

Uitgangspunt voor de aanpassingen in het Voorontwerp was dat voor het openbaar vervoer, de fiets en de auto een veilige verkeerssituatie komt en daarnaast zo min mogelijk parkeerplaatsen hoeven te verdwijnen. Hiervoor is in het aangepaste ontwerp het voetgangersgebied aan de zeezijde van de Gevers Deynootweg smaller gemaakt. Daarnaast is de parkeerstrook aan deze kant van de Gevers Deynootweg op sommige plaatsen iets smaller gemaakt tot de minimaal toegestane breedte. Hierdoor kunnen 64 van de 79 parkeerplaatsen behouden blijven. En hoeven maar 15 parkeerplaatsen opgeheven te worden in plaats van de 42 parkeerplaatsen in het 1e Voorontwerp.

Lees ook: 

Scheveningen krijgt Özcan Akyol op bezoek tijdens de Pitane Mobility gebruikersdag

Lees ook  Voetgangers krijgen vrij baan in Gentse binnenstad
Print Friendly, PDF & Email