PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Carpool-platform FlixCar gelanceerd in Frankrijk


FlixMobility lanceerde onlangs het carpoolplatform FlixCar in Frankrijk, zodat nog meer mensen gemakkelijk en comfortabel kunnen reizen. Het nieuwe product is gratis te gebruiken, voor zowel aanbieder als medereiziger, en vormt een aanvulling op het FlixBus– en FlixTrain-netwerk.

FlixCar vraagt geen vergoedingen of commissies van zijn gebruikers, de transactie vindt direct tussen passagier en bestuurder plaats. Bovendien wil het platform carpoolen vereenvoudigen door middel van een gemakkelijk boekingsproces voor bestuurders en passagiers. Een rit is met 3 muisklikken geboekt. 

Bestaande carpoolers met een account bij een ander carpool-platform, hebben de mogelijkheid om hun profiel, inclusief ervaringen en beoordelingen, over te zetten naar het platform. FlixCar voorziet in verschillende mobiliteitsbehoeften binnen Frankrijk en vult het busnetwerk aan dat momenteel meer dan 200 bestemmingen binnen Frankrijk verbindt.

“Met FlixCar bieden we reizigers een nieuwe mogelijkheid om van A naar B te komen, wat ten opzichte van de bus een verfijnder en completer netwerk mogelijk maakt, maar toch toegankelijk en milieuvriendelijk blijft. FlixCar stelt ons in staat om ons netwerk verder te ontwikkelen en tegelijkertijd meer deur-tot-deur-connecties aan reizigers aan te bieden. Na een FlixBus-trip maakt carpoolen het mogelijk om de reiziger op de gewenste eindbestemming te brengen.”, aldus Jesper Vis, managing director FlixBus Nederland.

Lees ook: Concurrentie voor Flixbus: nieuwe BlaBlaBus houdt ook halt in Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Claudia Zuiderwijk nieuwe algemeen directeur van GVB

Claudia Zuiderwijk is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van GVB in Amsterdam. Zuiderwijk (lees verder)

NS verwacht meer treinreizen vanaf volgende week

Reizigersorganisatie Rover riep vorige week al op in een exit plan om de coronabeperkingen in (lees verder)

Ontslag dreigt voor werknemers vliegmaatschappij Corendon

De Nederlandse vliegmaatschappij Corendon verkeert net als veel anderen in de reiswereld in de problemen (lees verder)

Ontheffing mondkapjesplicht in openbaar vervoer in vraag

Sinds 1 juni rijden treinen, trams, bussen en metro’s weer de ‘normale’ dienstregeling. Vanaf maandag (lees verder)

0 reacties op “Carpool-platform FlixCar gelanceerd in Frankrijk

Geef een reactie