Print Friendly, PDF & Email

FlixMobility lanceerde onlangs het carpoolplatform FlixCar in Frankrijk, zodat nog meer mensen gemakkelijk en comfortabel kunnen reizen. Het nieuwe product is gratis te gebruiken, voor zowel aanbieder als medereiziger, en vormt een aanvulling op het FlixBus– en FlixTrain-netwerk.

FlixCar vraagt geen vergoedingen of commissies van zijn gebruikers, de transactie vindt direct tussen passagier en bestuurder plaats. Bovendien wil het platform carpoolen vereenvoudigen door middel van een gemakkelijk boekingsproces voor bestuurders en passagiers. Een rit is met 3 muisklikken geboekt. 

Bestaande carpoolers met een account bij een ander carpool-platform, hebben de mogelijkheid om hun profiel, inclusief ervaringen en beoordelingen, over te zetten naar het platform. FlixCar voorziet in verschillende mobiliteitsbehoeften binnen Frankrijk en vult het busnetwerk aan dat momenteel meer dan 200 bestemmingen binnen Frankrijk verbindt.

“Met FlixCar bieden we reizigers een nieuwe mogelijkheid om van A naar B te komen, wat ten opzichte van de bus een verfijnder en completer netwerk mogelijk maakt, maar toch toegankelijk en milieuvriendelijk blijft. FlixCar stelt ons in staat om ons netwerk verder te ontwikkelen en tegelijkertijd meer deur-tot-deur-connecties aan reizigers aan te bieden. Na een FlixBus-trip maakt carpoolen het mogelijk om de reiziger op de gewenste eindbestemming te brengen.”, aldus Jesper Vis, managing director FlixBus Nederland.

Lees ook: Concurrentie voor Flixbus: nieuwe BlaBlaBus houdt ook halt in Antwerpen

Lees ook  Frankrijk: staking luchtverkeersleiding van de baan na laatste overleg