Print Friendly, PDF & Email

Edwin Renzen presenteerde een conceptversie van de nieuwe Stint tijdens KindVak, de vakbeurs voor professionals in het primair onderwijs, de kinderopvang en de jeugdzorg. Het aangepaste vervoersmiddel Buszy dat de oude Stint moet vervangen wordt op dit moment gekeurd door verkeersdienst RDW in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

verzoek van nabestaanden

De merknaam Stint blijft bestaan, maar het model dat gebruikt wordt om kinderen mee te vervoeren heet straks Buszy, aldus Renzen in een gesprek met Omroep Brabant. Of deze Stint veilig is, is lastig voor hem te beantwoorden. “Dat is een relatief begrip”, zegt hij.

Het ministere van Infrastructuur en Waterstaat legde namens nabestaanden het verzoek neer om de naam van de elektrische bolderkar aan te passen. ‘Stint’ heeft een negatieve associatie gekregen na het ongeluk in Oss, waarbij in 2018 vier kinderen omkwamen nadat de Stint werd aangereden door een trein. Eerder werd voor het nieuwe model de naam Stint 2019 gebruikt.

De Buszy werd afgelopen week gepresenteerd op de beurs KindVak in de Brabanthallen in Den Bosch, maar mag voorlopig dus nog niet de weg op. Volgens Rensen heeft de nieuwe naam ook een minder negatieve associatie. De merknaam Stint blijft overigens wel bestaan. Alleen het nieuwe model dat gebruikt gaat worden om kinderen te vervoeren, krijgt de naam Buszy.

Lees ook: Stint volgens RDW niet klaar voor openbare weg

Stint in actie te Amsterdam