Print Friendly, PDF & Email

Ruim een jaar geleden ging het nieuwe vervoerssysteem Bravoflex Moerdijk van start en met succes blijkt uit de tussentijdse evaluatie van deze pilot van twee jaar. Reizigers zijn met een rapportcijfer van 8,4 positief zijn over de pilot Bravoflex Moerdijk. Sinds de introductie tot en met september 2019 waren er gemiddeld 113 ritten per maand. Dit komt neer op 1.131 ritten en 1.402 reizigers voor de totale periode. 

Met dit flexibele vervoerssysteem op afroep kunnen reizigers in de avonduren en weekenden kriskras door Moerdijk reizen, zonder vaste route of dienstregeling. Welke haltes en/of OV-knooppunt dat bepaalt de reiziger van de rit zelf.

Bravoflex als alternatief voor andere vervoersmiddelen

De reizigers gaven bij de evaluatie aan het zeer prettig te vinden niet meer afhankelijk te zijn van de reguliere buslijn naar Moerdijk. De eerste resultaten laten dan ook zien dat reizigers op een ander tijdstip zijn gaan reizen. Met name op zondagen wordt Bravoflex veel gebruikt en de meeste reizen vinden plaats van station Zevenbergen naar Zevenbergse Poort in Klundert, van station Zevenbergen naar halte Langeweg of naar halte Nieuwe Molen in Fijnaart. 

OV flex app

De tussentijdse evaluatie toont aan dat vrijwel iedereen de rit reserveerde via de OV flex app. De gebruiksvriendelijkheid van de OV flex app krijgt gemiddeld een 6,2 en de reisinformatie via dezelfde app een 6,6. Hoogstwaarschijnlijk heeft de lagere beoordeling te maken met wat opstartproblemen rondom de applicatie. Deze technische problemen waren bekend en de app werkt inmiddels al geruime tijd volledig. Wat nog op de rol staat is het optimaliseren van de vormgeving / design van de applicatie (kleurgebruik, iconen en dergelijke).

Bravoflex Moerdijk

Bravoflex is een flexibele vervoersservice op afroep voor inwoners van gemeente Moerdijk en bezoekers van deze gemeente. Reizigers kunnen binnen het vervoersgebied van halte naar halte reizen, zonder vaste route of dienstregeling. Bravoflex rijdt met kleine busjes of taxi’s van maandag tot en met vrijdag in de avonduren van 19.00 tot 00.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 09.00 tot 00.00 uur. Een rit met Bravoflex kent een vast tarief van €3,50. De OV-chipkaart, het studentenreisproduct, bestaande OV-abonnementen en -kaartsoorten zijn niet geldig.

Bravoflex rijdt binnen de gemeente Moerdijk (Willemstad, Helwijk, Heijningen, Fijnaart, Standdaarbuiten, Noordhoek, Klundert, Moerdijk, Zevenbergen, Langeweg, en Zevenbergschen Hoek) en de vier aangewezen OV-knooppunten gelegen buiten de gemeente Moerdijk: station Oudenbosch, busstation Oud Gastel, bushalte A29 Numansdorp en Dinteloord halte Zuideinde. Het vervoer vindt plaats tussen bushaltes onderling en tussen bushaltes, treinstations en OV-knooppunten binnen het afgebakende gebied.

Lees ook: Surseance Connexxion Tours lastige pagina in TCR dossier

Moerdijkbrug