De enorme koersbewegingen van de Amerikaanse autobouwer Tesla zorgen ook voor een razendsnel toenemende populariteit van het aandeel onder Nederlandse particuliere beleggers. Nadat Tesla recent Volkswagen al afloste als populairste auto-aandeel onder beleggers schiet het fonds al verder door in de lijstjes van populairste fondsen.

Volgens Ronald Veerman, financieel expert bij BinckBank, is het een beweging rond een individuele beleggingstitel die voor het laatst werd gezien rondom de bitcoin, die begin 2018 een piek beleefde. Nederlandse particuliere beleggers stappen de laatste maanden massaal in voor een ritje met het bedrijf nu het aandeel spectaculaire koersbewegingen met dagelijks forse uitschieters naar boven en naar beneden laat zien.

Inmiddels is Tesla daardoor qua transacties veruit het meest populaire Amerikaanse aandeel onder BinckBank-klanten en werd sinds begin dit jaar alleen meer gehandeld in de Nederlandse fondsen Shell, ASML, ING, Galapagos en Pharming. Zo is bijvoorbeeld ook de handel in de Nederlandse laadpalenfabrikant Alfen de afgelopen maanden fors opgelopen. 

Het fonds lijkt daarmee ook te profiteren van een andere zichtbare trend waarbij aandelen die zowel tech- als duurzaam zijn steeds meer in beeld komen bij beleggers. Meer kunt u lezen in een artikel dat BinckBank eerder deze maand reeds over schreven. Waar critici blijven wijzen op het feit dat de autobouwer de afgelopen jaren vooral rode kwartaalcijfers liet zien overschreed het bedrijf afgelopen week een waarde van 150 miljard dollar.

Onder jongere beleggers is Tesla zelfs nog iets populairder. Zo bleek eerder uit onderzoek van BinckBank dat jongeren onder dertig jaar gemiddeld vijf keer vaker Tesla-aandelen bezitten dan beleggers boven vijftig jaar.

Lees ook: Ben van der Burg over het zielige jankstuk in NRC over Tesla

Print Friendly, PDF & Email