Print Friendly, PDF & Email

Tijdens de ochtendspits van 16 maart hebben OV-bedrijven het aantal reizigers toch met zo’n 85% zien afnemen. Omdat de regering eerder al had opgeroepen om thuis te werken en veel onderwijsinstellingen gesloten is het extreem rustig in het openbaar vervoer. Als het gaat om maatregelen volgen wij de lijn van de overheid en het RIVM.

Dienstregeling

Openbaar Vervoer Nederland maakte de afgelopen dagen melding van al verschillende aanpassingen in de dienstregeling, onder andere in de spits bij NS. Aanpassingen kunnen per bedrijf en per regio verschillen. Welke aanpassing van de dienstregeling nodig is, hoeveel ritten er dan precies geschrapt moeten worden en per wanneer, hangt af van de actuele situatie en kan ook per bedrijf en regio verschillen. Alle bedrijven houden dit nauwlettend in de gaten.

Door het stijgend aantal ziektemeldingen onder OV-personeel in combinatie met drastisch verminderd aantal reizigers, zullen de meeste dienstregelingen de komende periode aangepast worden. Elk bedrijf communiceert dit zelf aan de reizigers onder andere via hun eigen website.

Voor de bedrijven in het stad- en streekvervoer is de algemene lijn dat de aanpassingen in de dienstregelingen vooralsnog te vergelijken zullen zijn met weekend/vakantiedienstregelingen. De opdrachtgevende overheden van het stad-en streekvervoer ondersteunen deze werkwijze van de vervoerbedrijven.

Lees ook: Scholen en horeca in Nederland gaan dicht door coronavirus