Op dit moment zitten vele tienduizenden Nederlanders vast in het buitenland. Volgens een schatting van de ANVR gaat het om zo’n 200.000 mensen die ofwel via een reisbureau op reis zijn, of alleen via een vliegticket. De ANVR roept reizigers die vastzitten in het buitenland daarom op mee te werken aan de instructies van reisbureaus en vliegmaatschappijen.

Het terughalen van die mensen kan dagen of weken duren, zegt een woordvoerder van brancheorganisatie van reisondernemingen ANVR. Met man en macht wordt er deze week een luchtbrug opgetuigd om de Nederlandse toeristen op te halen, die zijn gestrand in de winterzon op populaire vakantiebestemmingen. Mensen met een pakketreis kunnen zich melden bij hun reisorganisatie.

corona-voucher bij annulering of omboeking

De ANVR is blij dat SGR reisondernemingen een creatieve mogelijkheid heeft geboden bij het omboeken of annuleren van de reis, waarbij de uit te geven Corona-voucher onder dekking valt van dit garantiefonds. Hiermee blijven reizigers de zekerheid houden dat hun reeds betaalde reissom veilig is gesteld.

ANWB reizen

ANWB Reizen is volop bezig alle reizigers die nu in het buitenland verblijven naar Nederland te repatriëren. Het gaat in totaal om 1500 reizigers die in nog naar Nederland terug moeten komen. Het gaat om reizigers die een reis hebben geboekt bij ANWB Reizen, daaronder vallen reisorganisaties FOX Verre reizen, Pharos Reizen, ANWB Ledenreizen, Kampeerreizen van ANWB en Travelhome.

Lees ook: Reis alleen naar het buitenland indien noodzakelijk

Print Friendly, PDF & Email