Taxi’s in Brussel installeren een beveiliging tussen de bestuurder en passagiers. De taxisector ervaart de gevolgen sinds de invoering van de eerste beperkende maatregelen gekoppeld aan het coronavirus afgelopen weekend. Winkelen wordt steeds zeldzamer, toeristen hebben bijvoorbeeld Brussel in de steek gelaten, evenals zakelijke en beursklanten.

Abdessamad Sabani komt met een oplossing voor de grote tekorten in het taxibedrijf en de opstapmarkt. 

“Ik heb een arts geraadpleegd en vroeg hem wat we konden opzetten. Hij stelde voor het systeem van New York of Londen te gebruiken, namelijk een scheiding tussen de chauffeur en zijn passagiers achterin. Er werd contact opgenomen met Mostafa Beggar, verantwoordelijk voor de aanpassing van de voertuigen voor het vervoer van mensen met beperkte mobiliteit en een oplossing werd gevonden”, aldus Abdessamad Sabani.

het tekort in de opstapmarkt is ruim 70%.

Mogelijk is er een oplossing gevonden voor de grote tekorten in de opstapmarkt.  Sabani, manager van de Brussels Taxis Fed, de Brusselse taxifederatie, kondigt aan dat voor chauffeurs die dat wensen, ze een apparaat kunnen installeren tussen de chauffeur en de klant waardoor het mogelijke risico op besmetting bij Covid-19 aanzienlijk wordt verminderd. Het is een dik plastic, opgehangen aan een rail, achter de bestuurdersstoel geplaatst.

noodgedwongen stoppen

Veel taxibedrijven in België stoppen noodgedwongen met rijden door de gevolgen van het coronavirus. Het Gentse taxibedrijf V-Tax komt niet meer buiten en sloot de deuren van alle taxi’s afgelopen woensdag. Ons bereiken signalen dat bedrijven die actief zijn voor Mutas en zorgvervoer rijden de ritaantallen zien teruglopen tot minder dat 30% van de normale aantallen. 

Lees ook  Brussel Mobiliteit start campagne: Haal je stepbrevet

Met deze aantallen kunnen bedrijven niet overleven en moeten ze noodgedwongen beroep doen op alle door de overheid aangeboden noodmaatregelen. Mutas verleent niet alleen medische bijstand in het buitenland. In een aantal regio’s in België verzorgen ze voor de aangesloten ziekenfondsen en OCMW’s het vervoer wat ze uitbesteden aan taxicentrales of regiebedrijven.

 Lees ook: Taxirit dubbel zo duur in Gent door manier rekenen

Print Friendly, PDF & Email