Print Friendly, PDF & Email

Wanneer ondernemers een vervoerscontract hebben met een zorgverzekeraar, en in liquiditeitsproblemen komen, is het wellicht een goed moment om rechtstreeks in contact te treden met de betreffende verzekeraar. Verzekeraars zijn er immers niet bij gebaat dat na de coronacrisis het zorgvervoer niet meer op gang kan komen door het wegvallen van vervoersbedrijven.

betaalpauze van 6 maanden

Het is nu meer dan ooit een periode om te praten met verzekeraars en leasebedrijven. Het kan zijn dat leasemaatschappijen ook iets in de vorm van een korting. Vanwege de impact van het Coronavirus heeft Alpha Credit ook besloten om de betaling van rente en aflossing (maandtermijn) automatisch op te schorten, voor 6 maanden. Klanten die geraakt worden door het Coronavirus en gebruikmaken van Financial Lease bij Alpha Credit Nederland krijgen een betaalpauze van 6 maanden voor rente en aflossing.

uitstel betaling lease termijn

Na uitzoekwerk van de branchevereniging KNV komt men tot het advies om een verzoek tot uitstel van lease-termijnen bij Mercedes naar aanleiding van Covid-19 het best schriftelijk kan ingediend worden per email of bij de eigen accountmanager. Alle aanvragen dienen door individuele klanten schriftelijk te worden ingediend. Zo kan Mercedes iedere aanvraag correct in behandeling nemen en documenteren.

verzekeraars denken in oplossingen

Niet alleen leasemaatschappijen zijn een zware kostenpost, ook taxiverzekeringen zijn duur. Elke week dat een taxi niet verzekerd dient te worden kan een ondernemer veel geld besparen. Schorsen van het voertuig bij de RDW biedt een oplossing want als een voertuig van de openbare weg af is geldt verplichting om het verzekerd te houden niet meer. 

Lees ook  Elektrische wagens drijven kosten op: bedrijven herzien mobiliteitsbeleid

Nationale Nederlanden en Achmea willen bereidheid tonen om aan de voorwaarden van de verzekering wat te doen, bij hoge uitzondering en alleen vanwege de huidige crisis, voor die voertuigen die niet gebruikt worden en op eigen terrein of stalling staan. Grote vervoersbedrijven in Nederland hebben inmiddels deze vraag uitgezet bij de verzekeraars als een mogelijke extra maatregel om de verliezen te beperken. 

banken helpen in de kern gezonde bedrijven mee

Kleinere ondernemingen, met een financiering tot 2,5 miljoen euro, kunnen een half jaar uitstel krijgen van de aflossing van hun leningen. ABN Amro, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos hebben dat samen besloten. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken is de nood onder ondernemingen hoog. Om voor dat uitstel in aanmerking te komen, geldt wel dat de bedrijven in de kern gezond moeten zijn.

Lees ook: FNV vraagt flexibiliteit in de taxisector tijdens coronacrisis

klachten