Vele ambulances rijden vandaag richting Brabant om patiënten op te halen en de Brabantse IC’s te ontlasten. De afgelopen 24 uur is het aantal mensen dat binnen Nederland overleed aan de gevolgen van het coronavirus met 43 patiënten gestegen naar 179, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondag. Het werkelijke aantal besmettingen ligt echter veel hoger, doordat lang niet iedereen meer wordt getest.

Komende week moeten er naar schatting 500 tot 700 Brabantse coronaviruspatiënten worden overgeplaatst naar andere ziekenhuizen in andere provincies, om de zorgcapaciteit aan te kunnen. De krijgsmacht gaat vooral helpen met de planning en het blijven volgen van patiënten, ook als die eenmaal in een andere provincie liggen. 

overheid blijft waarschuwen maar velen blijven negeren

Ondanks een NL-Alert en dringende oproepen om niet naar het strand te gaan was het zondag opnieuw erg druk op de boulevard van Scheveningen. De overheid stuurde zondagochtend een NL-alert met de oproep 1,5 meter afstand te houden en bij klachten thuis te blijven.

Diverse wegen naar kustplaatsen in ons land zijn afgesloten omdat er te veel mensen naar het strand kwamen. Dat wordt nu sterk afgeraden vanwege verdere verspreiding van het coronavirus.

Velen roepen op sociale media medeburgers op om verantwoordelijkheid te nemen.

“Als je dan niet naar adviezen van experts en politici wil luisteren, luister dan in ieder geval naar de beroepsgroep”, aldus Bert

De politie roept op om, ondanks het mooie weer, toch thuis te blijven en géén gebruik te maken van de nu zeer beperkte dienstregelingen van het OV. Het OV dat nu nog rijdt is bedoeld om de mensen in vitale beroepen nog te kunnen bedienen. 

“Klappen voor de zorg maar vervolgens massaal naar marktjes en parkjes… dan had je afgelopen dinsdag net zo goed een middelvinger kunnen opsteken.”, aldus Teun Peters.

Pier Scheveningen
Print Friendly, PDF & Email