Print Friendly, PDF & Email

De correctionele rechtbank van Leuven heeft opnieuw uitspraak gedaan in een zaak voor een oud bekende van het hof. Voor de gewezen ondernemer Paul van de Wyngaert uit Landen blijft het moeilijk om het ondernemerschap op een correcte wijze uit te voeren en bij de rechtbank weg te blijven. 

Al jaren laat de man een ‘zakelijk spoor’ van ellende achter zich. Als zaakvoerder van het Landense taxibedrijf kreeg hij persoonlijk een geldboete van 24.000 euro, een schijntje van de 120.000 euro die de BVBA moet betalen in deze correctionele zaak.

een ondernemer met historie

Paul van de Wyngaert is een ondernemer uit de provincie Vlaams-Brabant met een zwaar beladen strafblad en slechte staat van diensten. Van secundair ambulance vervoer tot luchthavenvervoer, niets is hem te veel. Ondertussen is hij ook agent voor de verkoop van levensverzekeringen en zaakvoerder van El Lobo, het vroegere P-Fashion, die herenkleding op maat maakt van kwalitatieve stof. Het is en blijft een wonderbaarlijke ‘fantast’ met waanzinnige ideeën die keer op keer mislukken, maar waarvoor hij altijd mensen weet te strikken die in zijn val lopen.

In de laatste rechtszaak werd de arbeidsduur van taxichauffeurs niet gerespecteerd en hun lonen werden niet correct betaald. Van faillissement tot sociaal-rechtelijke inbreuken, het is de ondernemer niets te veel. 

De ondernemingsrechtbank te Leuven trok eerder de stekker uit Taxi Polly BVBA te Walshoutem. Het bedrijf was vooral actief in taxi service en luchthavenvervoer in de regio Landen, Gingelom, Hannuit, Warreme en Tienen. Sinds 12 februari 2016 was van de Wyngaert er de zaakvoerder die per 1 juni 2019 werd opgevolgd door Dana Claes.

Behalve de eisende partij waren er ook nog andere partijen die trachten tot gedwongen uitvoering over te gaan van aanzienlijke bedragen. Zo bleek uit het centraal bestand voor de beslagberichten.

Lees ook: Rechtbank Leuven trekt stekker uit Taxi Polly BVBA