Langs de Italiaanse snelwegen gaan de tankstations vanaf morgenavond geleidelijk sluiten. Dat blijkt uit een gezamenlijke brief van de brancheverenigingen van de benzinestations, waarin wordt gesteld dat de tankstations door de coronacrisis niet langer rendabel zijn. Eerst zouden enkel de tankstations langs de autosnelwegen sluiten, gevolgd door die langs de ringwegen rond grote steden en daarna die langs de gewone wegen.

voor mobiliteit is tanken van belang

In Nederland gelden maatregelen om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. De tankstations volgen deze maatregelen op. Zo houden zij de ramen van de kassa’s gesloten, blijven de shops wel open maar zijn verse producten bij een deel van de tankstations niet verkrijgbaar en werden bakeries gesloten.

Voor de automobiliteit is het van belang dat er getankt kan worden. Er zijn echter wel enkele beperkingen, in lijn met de voorschriften van het RIVM. In lijn met de geldende richtlijnen zijn alle Starbucks Stores bij Shell-stations tot nader order gesloten zijn.

Shell laat weten de tankstations in Nederland open te houden

“Tegelijk staan we voor de uitdaging om het economisch en maatschappelijk leven zoveel mogelijk gaande te houden. Mobiliteit is hierin een belangrijke factor.”

Inmiddels zijn de richtlijnen duidelijk. Vermijd de drukte en neem de consumptie  mee naar huis en ga die niet ter plaatse opeten. De klanten die het tankstation binnenrijden komen veelal voor een pakje shag, sigaretten of de wasstraat.

handschoenen aan bij het tanken

Uit voorzorgsmaatregelen hangen er bij alle pompen extra handschoenen. In de kiosk pakt de medewerker geld met handschoenen aan. Zich zorgen maken doen ze niet. Maar het moet niet gekker worden zijn ze allemaal van mening.

Lees ook: Grensoverschrijdend goederenvervoer moet soepeler

Drukte bij tankstations
Print Friendly, PDF & Email