Print Friendly, PDF & Email

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de luchtvaart en het moederbedrijf van Brussels Airlines. Lufthansa intensiveert de herstructurering Brussels Airlines en doekt dochter Germanwings op. De raad van bestuur van de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa heeft vanmiddag enkele belangrijke beslissingen genomen.

Volgens het persagentschap Belga zou Lufthansa ervan uitgaan dat er ook na de coronacrisis een belangrijke vermindering van het luchtverkeer zou blijven. Lufthansa is het Duitse moederbedrijf van onder meer Brussels Airlines, maar ok van Swiss, Austrian Airlines,  en Air Dolomiti uit Italië. 

Lufthansa denkt niet dat de luchtvaartsector snel weer zal terugkeren naar het niveau van voor de coronacrisis. Het zal volgens het bedrijf maanden duren vooraleer de wereldwijde reisbeperkingen volledig opgeheven worden.

Brussels Airlines kan nog geen verdere details geven over eventuele inkrimping bij de maatschappij. Bij luchtvaart hangt echter alles af van de vloot en volgens haar is het dus niet abnormaal dat er daar aanpassingen zouden komen. 

Wel moeten er nog afspraken gemaakt worden met de vakbonden, zegt de maatschappij. Lufthansa hoopt zoveel mogelijk personeel van Germanwings een andere werkplek binnen de Lufthansa Groep te kunnen geven. De maatschappij vloog sinds 2014 niet meer onder eigen naam, maar onder die van Eurowings.

 

Lees ook: KLM komt met tegoedbon voor restitutie van pakketreizen

Lufthansa