Volgens het uitzendbureau in Venlo waren de Oost-Europese glastuinbouwmedewerkers vanwege een interne fout in één bus in plaats van twee bussen gestapt. Het bedrijf betaalt alle boetes van in totaal 14.820 euro van hun medewerkers.

“Het gebeurde door een interne fout. De buschauffeur van de eerste bus vertrok te snel en wachtte niet op de tweede bus. Daarom stapte iedereen daarin. Toen heeft iemand ons aangegeven bij de politie en kregen ze allemaal boetes”, vertelt eigenaar Asur Ozkul aan RTL Nieuws.

Volgens de nieuwsdienst van RTL 4 heeft de politie gisteren in Venlo alle 38 inzittenden van een bus een boete van 390 euro gegeven, omdat ze niet op anderhalve meter afstand van elkaar zaten. Het gaat om Oost-Europese glastuinbouwmedewerkers, die na een dag werken naar huis werden gebracht door Cova Personeelsdiensten.

in Eindhoven Airport eerder zelfde beeld

Afgelopen weekend maakte onze redactie ook melding van de busjes die stonden te wachten aan de Marinus van Meelweg te Eindhoven. Tientallen kleine busjes met Duitse kentekens wachten op de aankomst van de toestellen van de budgetmaatschappij Wizzair met seizoensarbeiders. 

Van alle genomen maatregelen was weinig te zien. In colonne stappen passagiers uit het vliegtuig de trap af om daarna zonder boete in propvolle busjes te worden vervoert door hun tijdelijke werkgevers naar grote asperge- of aardbeien kwekerijen.

Lees ook: KLM meet de temperatuur van passagiers voor vertrek

Glastuinbouw
Lees ook  Hinder voor bus en tram door vakbondsstaking vrijdag 10 maart
Print Friendly, PDF & Email