Print Friendly, PDF & Email

Rotterdamse raadsleden hekelen de timing van de prijsverhoging metro. De prijs van een metrorit moet met vijftien procent verhogen maar dat vind Leefbaar Rotterdam onbespreekbaar. De VVD wil zich eerst concentreren op de coronacrisis. Ingrid Smits van Rijnmond schrijft dat de prijsverhoging nodig zou zijn om de kwaliteit van het openbaar vervoer op peil te houden. 

“Dit is het moment niet om met zo’n plan te komen”, laat Robert Simons van oppositiepartij Leefbaar Rotterdam weten. “We zitten in een situatie waarin ondernemers ’s nachts niet kunnen slapen van alle malaise en mensen over een paar weken misschien niet eens meer hun huur kunnen betalen. En wat zegt het college? We gaan de metroprijs verhogen! Dat getuigt niet van een groot empathisch vermogen.”

Reizigersorganisatie Rover zegt dat de prijsverhoging metro of openbaar vervoer haaks staat op het stimuleren van het ov-gebruik. De tarieven zijn de laatste jaren sneller gestegen dan de autokosten. 

“We hebben wel wat voorstellen voor de regio, omdat we weten dat er naar de tarieven gekeken wordt. Zo zien wij er meer om de tarieven te vereenvoudigen door bijvoorbeeld met een ov-abonnement voor de hele regio te komen”, aldus een woordvoerder bij Rijnmond.

Rotterdam
Lees ook  Rotterdam: inzet QR-codes voor eerlijker taxitarieven