[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Door de gevolgen van de coronacrisis worden onderhoudswerkzaamheden van de auto uitgesteld door consumenten. Door de corona lock-down laat ruim 8 procent van de consumenten onderhoudswerkzaamheden niet meer uit of te laat uitvoeren, of stelt deze uit. Dit zijn ongeveer 700 duizend auto’s.

Er is een onderzoek gedaan onder 1100 respondenten in opdracht van BOVAG, hier kwam uit dat consumenten na de opheffing van de intelligente corona Lock down hun auto helemaal niet meer laten keuren of de keuring uitstellen. Dit kan lijden tot gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld het niet wisselen van winterbanden naar zomerbanden is heel gevaarlijk. De BOVAG roept autobezitters daarom ook op om onderhoud en reparatie van hun voertuig wel uit te laten voeren, ze mogen in de reclameblokken van STER tijdens de coronacrisis gratis reclame maken hiervoor. Ongeveer drie kwart van de autobezitters die al een onderhoudsafspraak hadden staan, laten zich niet weerhouden door de gevolgen van de coronacrisis en laten de afspraak gewoon doorgaan.

Aldus BOVAG-voorzitter Han ten Broeke. “Ik begrijp best dat onderhoud en reparatie een hoge kostenpost kunnen betekenen en dat veel mensen zich zorgen maken over hun persoonlijke financiën. Maar als je straks de weg opgaat met een onveilige auto, dan zijn we met z’n allen nog veel verder van huis.”

De wettelijk verplichte APK- keuringen gingen de afgelopen weken wel gewoon door ondanks de gevolgen van de coronacrisis, het aantal APK- keuringen is zelfs in april gestegen met 5,1 procent vergeleken met vorig jaar april. In de eerste 4 maanden van dit jaar zijn er door de aangesloten autobedrijven ongeveer 1,4 miljoen auto’s apk gekeurd, dat is een stijging van 5,5 procent vergeleken met de eerste periode van vorig jaar.

Lees ook  Aantal jonge rijbewijsbezitters ligt nog onder niveau van voor corona

Lees ook: Jarige Bovag meldt slechte cijfers over autoverkoop in april

Autogarage
ook beschikbaar voor Android
Print Friendly, PDF & Email