Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Vanaf juni mogen de kleine en grote bioscopen in Nederland eindelijk weer open. Deze waren per 15 maart 2020 gesloten in verband met de corona crisis maatregelen. De kleinere bioscopen reageren positief en zijn blij. Ze zitten met smart te wachten op de klanten. Alle beetjes omzet zijn welkom na weken van geen omzet. Ze zijn allerlei voorbereidingen en voorzieningen aan het treffen voor de heropening van hun bioscoop. Vanaf 1 juli worden als dit goed gaat de bezoekersaantallen verhoogd van 30 naar 100 personen. Door de versoepeling van de corona maatregelen komt er meer druk te staan op het openbaar vervoer, daarom roept bioscoopketen Pathé op aan bezoekers om niet met het openbaar vervoer naar de bioscoop te komen.

Bioscoopketen Pathé is wel blij met de heropening in juni maar heeft toch ook een dubbel gevoel hierbij. De omzetten met 30 bezoekers in een zaal zetten geen zoden aan de dijk, aldus: Jacques Hoendervangers (Pathé-directeur). Pathé kwam gisteren met een speciaal corona protocol naar buiten Dit protocol is goedgekeurd door de overheid. In dit protocol staan regels en richtlijnen waar iedereen die een bioscoop bezoekt zich aan moet houden. Uiteraard moeten de medewerkers van de bioscoop zich hier ook aan houden. Ze gebruiken de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

Op de website staan de corona richtlijnen en ook staan er regels die de bezoekers zelf kunnen hanteren om te helpen. Dit zijn wat voorbeelden van richtlijnen en regels: Bezoekers moeten vooraf online een bioscoopkaartje kopen. Er mogen maximaal 30 personen in een bioscoopzaal aanwezig zijn. Er zullen gezondheidsvragen aan de bezoeker worden gesteld. Bezoekers kunnen geen stoel van tevoren kiezen. Bezoekers worden bij binnenkomst en buitengaan van de zaal begeleid door een medewerker. Er wordt tussen voorstellingen extra in en uitlooptijd gehanteerd, zodat bezoekers elkaar niet kruizen. Er zijn extra hygiëne maatregelen om medewerkers en bezoekers te beschermen. Kom met maximaal 2 personen of met je huishouden naar de bioscoop. Kom niet met het openbaar vervoer maar neem de auto of de fiets.

Lees ook: Actie op landingsbaan voor voorwaarden staatssteun

Centraal Station Amsterdam