Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Het toerisme in Wallonië begint voorzichtig een beetje op gang te komen na het versoepelen van de maatregelen die werden genomen van de regering Sophie Wilmès. Dierenparken gaan open en kajakken op de Lesse of de Semois behoort weer tot de activiteiten waar velen hebben naar uitgekeken. Cafés en restaurants zijn nog altijd dicht. Maar net als in Vlaanderen kan men sporten in de openlucht.

Mensen met een tweede verblijf zullen er het verlengde Hemelvaartweekend kunnen doorbrengen. Ook Frankrijk zet de deur op een kier voor Belgische toerisme. Frankrijk overweegt nu toch om in de zomervakantie mondjesmaat toeristen toe te laten. Vorige week zei Lemoyne nog dat Frankrijk het in de zomer zonder buitenlandse toeristen zou moeten stellen.

Van een natte wandeling in het land van de Amblève tot een bezoek aan een van de vele prachtige kastelen, burchten of ruïnes, de Ardennen hebben een enorme aantrekkingskracht voor vele vakantiegangers of dagtoeristen. Het toerisme dat merendeel naar de Ardennen afreist, komt er naartoe om lekker in de buitenlucht te kunnen sporten of te bewegen. Voor deze toeristen is er in de Ardennen keus te over. In de Ardennen zijn er namelijk vele honderden kilometers aan fiets- en wandelpaden te vinden.

De Ardennen vormen een bosrijk middelgebergte in oostelijk België, Noord-Luxemburg en een klein stukje aangrenzend Frankrijk. Het is de westelijke uitloper van het Rijnlands leisteenplateau, een massief van leisteen, waartoe ook de Eifel, Hunsrück en de Taunus behoren.

Lees ook: Cruiseschepen voor anker van Scheveningen tot Noordwijk

Château de Durbuy
Château de Durbuy