PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Flixbus gaat vanaf 18 juni weer rijden door Europa


Flixbus is een mobiliteitsaanbieder die sinds 2013 miljoenen mensen op lange afstanden vervoert binnen Europa. Met hun groene bussen beschikken ze over de hoge comfort-, veiligheids- en milieustandaarden en bieden ze een duurzaam en comfortabel alternatief voor individueel vervoer.  Eerder dit jaar maakte ze bekend een proef te starten om de uitstoot te verminderen van CO2 en met zonnepanelen op de bus.

“Wij streven ernaar om zo klimaatneutraal mogelijk te reizen en klimaatvriendelijk reizen voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk te maken”, vertelt Jesper Vis, managing director van FlixBus Benelux. “Dit proefproject met zonnepanelen is maar één proefproject in een reeks aan initiatieven en klimaatvriendelijke projecten voor onze reizigers. Op basis van de eerste resultaten zullen we evalueren in hoeverre we deze proef uitbreiden naar meer bussen of zelfs alle bussen in het netwerk.”

Flixbus is net als vele andere bedrijven ook getroffen door de maatregelen van de coronacrisis. Vanaf 18 juni gaat Flixbus weer starten met zijn dienstregeling in Nederland, Frankrijk en België. Vorige maand zijn ze al met de dienstregeling gestart in Denemarken, Oostenrijk, Polen en Duitsland. In Nederland gaan ze weer rijden vanuit Zeven steden (Utrecht, Rotterdam, Nijmegen, Maastricht, Groningen, Den Haag en Amsterdam) naar meer dan 30 Europese steden.

Wel zijn er strenge maatregelen waar iedereen zich aan moet houden. Dit om passagiers en medewerkers maximaal tegen het coronavirus te beschermen. Er zijn een beperkt aantal stoelen beschikbaar, passagiers moeten een mondkapje dragen. Na elke reis worden de bussen gedesinfecteerd, uitstappen kan alleen aan de achterkant van de bus. De bus tickets worden contactloos gecontroleerd, en er zijn diversen desinfectiemiddelen aan boord. De anderhalvemeterregel moet zowel in de bus als op de opstapplaats gehanteerd worden.

“We hervatten de verbindingen waar de grootste vraag naar is onder onze reizigers. Dit zijn vooral bestemmingen in Duitsland, België en Frankrijk waar veel reizigers naar toegaan om vrienden en familie te bezoeken. Vervolgens worden steden geleidelijk toegevoegd zodat de dienstregeling goed kan uitrollen”, aldus Jesper Vis, managing director van Flixbus.

Lees ook: OV stapsgewijs terug naar normaal, Rover pleit voor spreiden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Vlaamse grootsteden gaan weer plat op de buik voor Uber

Met de invoering van het nieuwe Vlaamse taxidecreet begin dit jaar, werd de rode loper (lees verder)

Swapfiets bereikt mijlpaal van 200.000 klanten in vier landen

Swapfiets bereikt de mijlpaal van 200.000 klanten in vier landen. Ruim een jaar geleden stond (lees verder)

Maatregelen noodzakelijk in Leiden voor overlast fietsen

Leiden is een van de steden waar voetgangers nog amper gebruik kunnen maken van de stoep. Overal liggen en staan (lees verder)

0 reacties op “Flixbus gaat vanaf 18 juni weer rijden door Europa

Geef een reactie