Print Friendly, PDF & Email

De deelauto is momenteel erg populair. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van een deelauto. Elektrische deelauto organisatie Amber, NS en Q-Park gaan samenwerken. Op 4 treinstations in Nederland zijn sinds kort de elektrische deelauto’s van Amber beschikbaar. Deze elektrische deelauto’s van Amber zijn te vinden bij de P+R terreinen van de treinstations in Zwolle, Rotterdam Centraal, Driebergen-Zeist en Alkmaar. Op deze manier maakt de NS en Amber het mogelijk voor reizigers om de deelauto en de trein makkelijk te combineren. Het doel is uiteindelijk als reizigers enthousiast zijn om op meer P+R terreinen bij stations in Nederland elektrische deelauto’s van amber neer te zetten.

Bert Vaessens, formatmanager auto bij NS: “Na de treinreis stap je het station uit en met de app open je de auto. Zodra je aan komt rijden gaat de slagboom vanzelf omhoog en je vervolgt je weg geruisloos. Een station is niet alleen de plek waar een trein stopt, hier komt allemaal vervoer juist samen. Wij willen dat reizigers daar handig gebruik van kunnen maken. Met deze elektrische deelauto’s kunnen reizigers hun reis vervolgen naar plekken waar de trein niet kan komen. Ook voor omwonenden van het station zonder auto is dit een uitkomst.”

Jasper Uljee, groei- en innovatiemanager bij Amber: “Bij Amber geloven we dat delen het nieuwe bezit is. Zeker bij auto’s. We zien dat auto’s zo’n 23 uur per dag stil staan en inmiddels is al 40% van de stad ingedeeld als ruimte voor de auto. Dat kan en moet anders. Daarom hebben wij een deelauto platform waarbij we de gebruiker de garantie bieden op een elektrische deelauto. Samen met NS maken we het eenvoudiger voor de reiziger om de trein en de deelauto te combineren. Het gemak van een eigen auto maar niet de lasten.”

Foto boven: NS

Lees ook  Wandelaars: extra treinen en bussen tijdens vierdaagse Nijmegen

Lees ook: Deelautoplatform Amber maakt autodelen makkelijker

Pitane Driver Tikkie
software voor taxibedrijven