Schiphol meldt op hun website dat ze van 25 januari tot 26 april (13 weken) groot onderhoud gaan plegen aan de Polderbaan. De start- en landingsbaan is deze periode niet beschikbaar voor vliegverkeer. Er zal een oppervlakte van 600.000 vierkante meter vernieuwd worden. Er wordt voor het onderhoud van de start- en landingsbaan en omliggende rijbanen 150.000 ton asfalt gebruikt. Dit wordt gedaan door 60% van het oude verwijderde asfalt te recyclen. Ook wordt er 70 kilometer nieuwe bekabeling aangebracht en 2100 baanlampen vervangen door duurzame ledlampen.

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) benut deze onderhoudsperiode om het Instrument Landing Systeem (ILS) van de Polderbaan te vervangen. Het Instrument landing System zorgt ervoor dat vliegtuigen ondersteund worden om in een geleidelijke hoek te dalen naar de landingsbaan. Gedurende de onderhoudsperiode zal de Zwanenburgbaan, Kaagbaan en Buitenveldertbaan meer in gebruik zijn. De werkzaamheden aan de Polderbaan worden samen met Heijmans uitgevoerd. Voor omwonenden van Schiphol wordt door Luchtverkeersleiding Nederland en Schiphol op 21 januari een online informatiesessie gehouden tussen 11.00- 12.00 uur. In deze online sessie kunnen omwonenden meer informatie krijgen over de werkzaamheden en het effect hiervan op het vliegtuiggeluid in de omgeving.

Lees ook: Laatste landing voor KLM Queen of the Skies op Schiphol

Print Friendly, PDF & Email