Uitgroei en gespleten punten hoeven niet meer in Vlaanderen. Het Overlegcomité heeft beslist dat de kappers onder strikte voorwaarden opnieuw mogen openen op zaterdag 13 februari. Voornaamste reden hiervoor is dat de persoonlijke verzorging een positieve bijdrage levert aan het gevoel van mensen tijdens deze lockdown. Andere niet-medische contactberoepen, zoals bijvoorbeeld schoonheids-, massage- en nagelsalons, kunnen vanaf 1 maart opnieuw aan de slag. Toch zijn er strikte voorwaarden voor het kappersbezoek in België. Een verplichte wachttijd van 10 minuten tussen twee behandelingen om voldoende voor de ontsmetting van de behandelingsruimte te zorgen is daar eentje van.

Klanten moeten buiten wachten en er mag enkel worden gewerkt op afspraak. Zowel kapper als klant moeten een chirurgisch masker dragen. Het heropenen van de kappers betekent dat er 1 miljoen extra dichte contacten per week die erbij zullen komen. Volgens Steven Van Gucht van Sciensano is het van belang dat de maatregelen streng worden nageleefd. Het virus circuleert nog steeds rond.

huiskapper

De dienstverlening aan huis blijft verboden. Toch was de enige manier voor velen de diensten aan huis te verlenen. Van een echte stormloop naar de kappers is voorlopig nog geen sprake, zegt sectorfederatie Febelhair. Toch is voor velen naar de kapper gaan ook een vorm van sociaal contact. Dat sociaal contact was weggevallen. En uiteindelijk heb je toch een band met je kapper.

Lees ook: Verklaring op eer noodzakelijk om naar België te reizen

kappersbezoek onder strikte voorwaarden
kappersbezoek onder strikte voorwaarden
Print Friendly, PDF & Email