De Waaslandtunnel onder de rivier De Schelde zal ’s nachts in beide richtingen worden afgesloten. De aannemer zal ongeveer vier maanden nodig hebben om alles ter plaatse af te ronden. Tijdens de werken in de Waaslandtunnel zelf, zal de tunnel volledig afgesloten worden voor alle verkeer in beide rijrichtingen. Vanaf maandag 22 februari zal een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer starten met het vernieuwen van de verkeerstechnieken in de Waaslandtunnel. 

Ook de technieken op de tunnelpleinen van linker- en rechteroever worden onder handen genomen. Om de hinder voor het verkeer te beperken worden de werken ’s nachts uitgevoerd. De tunnel wordt dan afgesloten in beide richtingen. Tijdens de werkzaamheden is de Kennedytunnel de enige gratis mogelijkheid om vanaf de Antwerpse ring zuidwaarts te rijden. Noordelijker gelegen in het havengebied kan men gebruik maken van de toltunnel.

De Waaslandtunnel, in de volksmond ook de “konijnenpijp” genoemd, of naar de bouwer ervan de Imalsotunnel, is de oudste voertuigentunnel onder de Schelde die Antwerpen verbindt met Linkeroever. Naast een volledige vernieuwing van de verkeerstechnieken, die verouderd zijn, worden ook luidsprekers geplaatst in en voor de tunnel en de signalisatie, slagbomen en verkeerslichten vervangen.

Lees ook: Brussels Gewest geeft Leopold 2-tunnel nieuwe naam

Kennedytunnel
Kennedytunnel - zuiden Antwerpen
Print Friendly, PDF & Email