Luchtvaartmaatschappij Lufthansa en Deutsche Bahn presenteerden onlangs in Frankfurt hun plannen voor een gezamenlijk productoffensief. Het Lufthansa Express Rail-netwerk wordt uitgebreid tot vijf steden. Vanaf december rijden er voor het eerst ook extra snelle Sprinter-treinen naar de luchthaven van Frankfurt. Met de uitbreiding van hun samenwerking zetten Lufthansa en Deutsche Bahn volgens hun eigen website een nieuwe standaard in het milieuvriendelijk netwerken van vervoersmodaliteiten.

Groter netwerk en nieuwe, extra snelle sprinters

Deutsche Bahn en Lufthansa bieden al 134 treinen aan vanuit 17 Duitse steden naar de luchthaven van Frankfurt per dag. In de tweede helft van 2021 komen er nog vijf steden bij. Vanaf juli is het voor het eerst mogelijk om met Lufthansa Express Rail naar de luchthaven van Frankfurt te reizen vanuit Hamburg en München, en vanaf december ook vanuit Berlijn, Bremen en Münster. Bovendien vieren de nieuwe Sprinter-verbindingen vanaf december hun première. De treinreis tussen München en Keulen wordt ingekort tot minder dan vier uur. Van en naar München en Neurenberg gaan er twee keer per dag rechtstreekse treinen naar de luchthaven van Frankfurt in respectievelijk drie en twee uur, zonder tussenstops. Dit is een half uur sneller dan voorheen welke een prima overstap bieden op de vluchten van Lufthansa.

Meer comfort en flexibelere boeking

Alle beproefde kenmerken van het Lufthansa Express Rail-programma, zoals gereserveerde zitplaatsen in de trein, verbindingsbeveiliging, mijlentegoed voor de treinreis en reizen in de eerste klas en toegang tot de DB-lounges voor zakelijke en eersteklasklanten zijn natuurlijk nog steeds beschikbaar. In de toekomst zullen nog meer services worden toegevoegd. Express Rail-treinen zullen gemakkelijker te herkennen zijn dankzij een gemeenschappelijk DB-LH-merk op veel treinstellen. Via de gratis wifi is de LH-informatie-inhoud ook in de trein toegankelijk. Als u Business of First Class boekt, kunt u genieten van de DB Premium Service in 1e klas en ontvangt u een gratis gastronomisch aanbod aan uw zitplaats.

Ook het vervoeren van bagage wordt eenvoudiger: Deutsche Bahn maakt bij voorkeur gebruik van de nieuwste generatie treinen met grote bagageruimtes. Zodra het verkeer op de luchthavens weer toeneemt, hebben klanten van Lufthansa Express Rail toegang tot de Fastlane bij de veiligheidscontrole. Bij de landing op Frankfurt Airport krijgen de koffers van Express Rail-klanten voorrang. Het boeken van Lufthansa Express Rail-tickets wordt flexibeler. Vanaf april 2021 zijn de Express-treinen te boeken zolang de bijbehorende aansluitende vlucht boekbaar is. Het is de moeite waard om vroeg te boeken, omdat tickets hierdoor goedkoper kunnen worden. Een bijzonder hoogtepunt dit jaar is dat Miles & More-klanten dubbele statusmijlen ontvangen op alle Lufthansa Express Rail-reizen, die met de trein en vliegtuig gemaakt worden. 

Lees ook: Brussels Airlines bereidt zich voor op de zomer

Print Friendly, PDF & Email