Print Friendly, PDF & Email

De Fieldlab-pilot in de Efteling op zaterdag 24 april gaat niet door. Het aantal aanmeldingen voor deze pilot, ongeveer 4.000 in plaats van de beoogde 8.000, is volgens hoofdonderzoeker van Fieldlab Andreas Voss en Breda University of Applied Sciences niet voldoende voor een gedegen en nuttig onderzoek. Daarom is er besloten te stoppen met de voorbereidingen en het onderzoek af te blazen. 

Volgens het pretpark denken ze dat de gedeeltelijke openstelling van het park, de commotie rondom het 538 evenement en de voorwaarden voor deelname aan de Fieldlab-pilot, zoals het afleggen van een coronatest voor- en na bezoek, hebben geleid tot een te laag aantal aanmeldingen. 

De Efteling gaat zaterdag niet open voor het testevenement van Fieldlab. Er hebben zich 4000 belangstellenden aangemeld terwijl was gerekend op 8000 en dat aantal is te weinig om gedegen onderzoek te doen, meldt Fieldlab woensdag.

Mogelijke heropening van de Efteling op 11 mei

Ook het zicht op een mogelijke heropening van de Efteling kan een rol gespeeld hebben in het te lage aantal deelnemers. In het stappenplan van het kabinet is aangekondigd dat attractieparken mogelijk op 11 mei weer open kunnen. 

Lees ook: Amphia Ziekenhuis opgelucht nu oranjefestival niet doorgaat

Efteling - Kaatsheuvel
Efteling - Kaatsheuvel