Mensen uit kwetsbare gemeenschappen kunnen gratis heen en weer naar een vaccinatiecentrum door te boeken via de Uber App. In haar charmeoffensief is het Amerikaanse vervoersbedrijf Uber een samenwerking met het Rode Kruis gestart om ervoor te zorgen dat iedereen die wil zijn of haar vaccinatie tegen het coronavirus kan krijgen.

“We rijden ouderen die dat nodig hebben niet alleen naar de locatie, maar zorgen er ook voor dat diegene begeleid wordt naar de plek waar de vaccinatie gezet wordt. Dit is specifiek voor mensen die net deze extra ondersteuning nodig hebben”.

Sinds begin dit jaar heeft het Rode Kruis al duizenden ouderen vervoerd van en naar een vaccinatielocatie. Het gaat om kwetsbare ouderen die moeite hebben om zelfstandig naar de locatie te reizen. Zij worden van stoel tot stoel begeleid door onze chauffeurs en ondersteuners, zodat zij toch hun COVID-19-prik kunnen krijgen. Door bij te springen met vervoer waar dat nodig is, krijgen ook kwetsbare ouderen de kans om gevaccineerd te worden tegen het coronavirus. De ouderen die meerijden, hebben vaak extra ondersteuning nodig.

vrijwilliger bij het Rode Kruis

Als begeleider of chauffeur begeleid je samen met je collega een hulpvrager. Het gaat hierbij altijd om mensen die zittend vervoerd kunnen worden, niet zelfstandig kunnen reizen en geen andere mogelijkheden hebben voor vervoer waar ze op terug kunnen vallen.

De primaire taak die je hebt is het begeleiden van de persoon, praktisch moet ook één van beide begeleiders het voertuig kunnen besturen. Tijdens het vervoer is er speciale aandacht voor het comfort en de gemoedstoestand van de hulpvrager.

Lees ook  Neelie Kroes distantieert zich volledig van de uitspraken van Ligea Wells

Uber app

Volgens Uber neemt het bedrijf zelf de korting en gratis ritten voor eigen rekening en ontvangen de chauffeurs de normale vergoeding. De korting op de ritten is te verkrijgen via de mobiele applicatie van Uber. Wie er gebruik van wilt maken moet de code UBERNL2021 in de app invoeren voor de rit naar het vaccinatiecentrum wordt geboekt.

Lees ook: Goedkope taxi naar het vaccinatiecentrum niet populair

"Vervoer zou geen belemmering mogen vormen in de uitrol van de vaccinatiecampagne. We zijn trots dat wij samen met het Rode Kruis een handje kunnen helpen. Vandaag stellen wij €100.000 beschikbaar aan het Rode Kruis en lanceren wij een speciale actie voor alle ritten van en naar vaccinatiecentra."

het Rode Kruis helpt al kwetsbare mensen bij het halen van een vaccin
Print Friendly, PDF & Email