De Horecafederatie Brussel – de enige professionele organisatie voor horecawerkgevers in Brussel – en taxicentrale Taxis Verts, de grootste Brusselse centrale voor on-demand vervoer, bundelen hun krachten om de Brusselse horecasector, die – net als de taxisector – zwaar getroffen is sinds het begin van de coronacrisis, een boost te geven en zo het Brussels Gewest opnieuw te doen leven. Volgens het onafhankelijk platform voor personenvervoer Magazine Personenvervoer zet Taxis Verts hiervoor € 50.000 aan taxiritten opzij, waarvan gebruik kan worden gemaakt zodra de maatregelen op 9 juni worden versoepeld. Daarnaast zet het ook verschillende communicatieacties op.

“Met deze actie willen we restaurants en bars in Brussel steunen die, net als de taxisector, een zeer moeilijke periode doormaken sinds het begin van de gezondheidscrisis. Met deze samenwerking willen we bijdragen tot de hervatting van de activiteit in onze beide sectoren door het voor de Brusselaars gemakkelijker te maken om zich te verplaatsen. We zetten een reeks communicatie- en klantvoordeelacties op. Leden van de Brusselse Horecafederatie zullen hun klanten taxiritten ter waarde van € 10 kunnen aanbieden, zodat ze van en naar restaurants en bars kunnen gaan met de taxi."

De Horecafederatie Brussel behartigt de belangen van Brusselse MKB’s en zelfstandigen die actief zijn in de horeca. “We hebben zojuist een historisch akkoord getekend met Taxis Verts. Nooit eerder is zo’n overeenkomst getekend om de verplaatsingen van de klanten van onze Horecaleden te stimuleren en te vergemakkelijken”, zegt Fabian Hermans, bestuurder van de Federatie Ho.Re.Ca Brussel. “Restaurant La Patinoire bedankt Taxis Verts voor hun steun aan de Horeca”, vult Frédéric Eberhart, directeur van La Patinoire en lid van de Horecafederatie Brussel nog toe.

Taxis Verts plant ook nog andere ondersteunende acties, zoals de samenwerking met de Franstalige nieuwszender LN24 voor het programma “#jaimemonresto”. Een initiatief dat restauranthouders een podium geeft en hen steunt in het kader van de volledige heropening op 9 juni. De korting, in de vorm van een promotiecode, is bruikbaar voor een bestelling met in-app betaling in de Taxis Verts-applicatie. Details zijn te vinden op via deze link.

Lees ook: Tetra+ premie uitgebreid tot de taxi- en VVB bedrijven

Taxis Verts
Print Friendly, PDF & Email