Print Friendly, PDF & Email

Vorige maand heeft onze overheid het reisadvies versoepeld, mensen kunnen onder andere in het openbaar vervoer weer gaan en staan waar ze willen. Het aantal reizigers dat de trein neemt is hierdoor weer aan het stijgen meldt de NS. Ruim 40 procent van het aantal reizigers van voor de coronacrisis is terug. De Nederlandse Spoorwegen ziet vanaf dat moment het aantal abonnementen weer oplopen en dat reizigers met NS Flex hun abonnement weer activeren. Iedereen is weer welkom in het OV en dat maakte NS vorige maand duidelijk met een leuke uitdeel-aktie op verschillende stations in Nederland. Er werden zakjes zaden uitgedeeld voor een nóg kleurrijkere zomer. Wel geldt nog het advies om drukte te vermijden en om afstand van elkaar te bewaren en ook een mondkapje is nog steeds verplicht.

"Na de gestage stijging van reizigers, laat ook de voorzichtige groei aan abonnementhouders zien dat reizen met de trein echt weer in de lift zit. Onze dienstregeling is daar weer helemaal klaar voor, want vandaag is die nagenoeg terug op het niveau van voor corona. Een belangrijk moment voor NS na een zware periode waarin we veel hebben moeten vragen van onze reizigers en collega's."

Van de ruim 2,5 miljoen abonnementhouders heeft ruim 92 procent gekozen het abonnement tijdens de coronacrisis te behouden. Het NS Flex abonnement wat er sinds het einde van 2019 is gaf hierbij de doorslag. NS Flex is maandelijks aanpasbaar of stop te zetten en reizigers zitten hiermee nergens aan vast. Dit was in tijden van de coronacrisis natuurlijk voor veel reizigers erg belangrijk, omdat veel mensen vanuit huis werkte en er alleen noodzakelijke reizen gemaakt konden worden. Veel abonnementhouders hebben in de coronacrisis hun abonnement omgezet naar NS Flex, het aantal NS Flex abonnementen is sinds het begin van de coronacrisis verdubbeld. De dienstregeling van NS is weer op het oude niveau en vanaf 5 juli gaan alle nachttreinen ook weer rijden. Alle treinfanaten kunnen hun hart ophalen en weer zorgeloos met de trein reizen.

Lees ook: Arriva wil nachttreinen laten rijden naar Randstad