Roel Salden vertrekt op 1 september als directeur Verkeersleiding bij ProRail. Volgens betrouwbare bronnen bij de Telegraaf komt het nieuws in een week dat Prorail aankondigt dat lijnen kunnen uitvallen wegens gebrek aan personeel. De spoorbeheerder kampt met nog zeker 60 vacatures die niet binnen korte tijd allemaal vervuld zullen worden. Donderdag en vrijdag vielen er treinen uit op de trajecten Utrecht Centraal-Arnhem Centraal, Ede-Wageningen en Barneveld Zuid en Utrecht Centraal en Rhenen omdat een verkeersleider zich op het allerlaatste moment ziek meldde. Ook afgelopen weekend was het weer raak vanwege naar eigen zeggen “de inmiddels bekende onderbezetting“.

Het is dit jaar eerder voorgekomen dat treinen niet of beperkt konden rijden vanwege onderbezetting. In de meeste gevallen hadden de personeelsproblemen betrekking op de verkeersleidingspost in Utrecht. Inmiddels heeft Roel Salden, directeur van de Verkeersleiding bij ProRail, per 1 september zijn vertrek aangekondigd. Aan medewerkers zou hij hebben gezegd dat hij niet de juiste persoon zou zijn om de ’basis op orde te brengen’ op de verkeersleidingsposten.

Rover

Een probleem is moeilijk te managen, maar de overlast valt soms wel wat te beperken. Nu het treinverkeer incidenteel door ProRail wordt uitgedund bij personeelsgebrek, wil Rover dat er ten minste aandacht komt voor het geven van correcte reisinformatie. Rover vindt de situatie heel vervelend en stelt dat dit hoge aandacht verdient binnen ProRail. Daarnaast wijst Rover op enkele grote fouten in de reisinformatie. Zo stelde ProRail onder meer dat er minder Intercity’s reden tussen Amersfoort en Amsterdam terwijl er in de praktijk helemaal geen Intercity’s reden. Ook de vorige keer dat dit probleem speelde, was de reisinformatie gebrekkig.

Lees ook  Tekort aan bussen kan niet dienen als excuus voor reizigersongemak

Lees ook: ProRail wil miljarden om het spoor te verbeteren 

prorail
Print Friendly, PDF & Email