De klep van de Haringvlietbrug is aan vervanging toe, dit project gaat duren tot in 2023. De klep van de brug moet namelijk vervangen worden omdat deze aan het begin van 2023 aan het einde van haar levensduur is. De voorbereidingen voor het vervangen van deze klep zijn in volle gang. Vanaf vandaag maandag 23 augustus is de snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur op de Haringvlietbrug in gegaan. Voorheen mocht je 100 kilometer per uur. De snelheidsbeperking van 50 km per uur geldt in beide richtingen en de rijstroken zijn ook in beide richtingen versmald. Ook is de parallelbaan afgesloten voor auto’s en de Haringvlietbrug wordt maar één keer per week geopend voor de hoge scheepvaart.

Afgelopen weekend was de Haringvlietbrug gesloten om het brugdek in te richten met de nieuwe maatregelen. De maatregelen zijn nodig omdat door al het verkeer wat over de brug rijdt trillingen ontstaan, hierdoor kunnen dan klemmen of platen loskomen met alle gevolgen van dien. De snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur moet ervoor zorgen dat er minder trillingen ontstaan en dat er de komende jaren veilig over de brug heen gereden kan worden. Rijkswaterstaat meldt dat reizigers vooral in de richting van Bergen op Zoom in de avondspits rekening moeten houden met vertragingen.

Lees ook: Onderzoek werkgelegenheid Maastricht Aachen Airport

Print Friendly, PDF & Email