Busvervoer Nederland vindt dat de overheid de coronasteun voor touringcarbedrijven moet verlengen, aangezien busreizigers ook nog steeds een mondkapje op moeten. Een groot deel van de reizigers blijft namelijk weg zolang de mondkapjesplicht in de touringcar blijft, betoogt de brancheorganisatie.

“Het kabinet laat een beperkende maatregel in stand, terwijl wij heel goed kunnen werken met coronachecks. Dan lijkt het mij logisch dat de ondernemers gebruik kunnen blijven maken van de steunmaatregelen”, zegt voorzitter Theo Vegter. “Voor andere sectoren, zoals de evenementensector, denkt men hier immers ook over na.”

De touringcarsector werd hard getroffen door de coronacrisis. Door reisbeperkingen daalde de vraag naar vervoer dramatisch. En doordat evenementen niet doorgingen, scholen lange periodes gesloten waren en passagiers ook voor wat betreft dagtrips de kat uit de boom keken, zetten de ondernemers volgens Busvervoer Nederland lange tijd vrijwel niks om. Veel busbedrijven zou het water inmiddels aan de lippen staan. “Dat de mondkapjesplicht blijft, zorgt ervoor dat het beetje geld dat de ondernemers kunnen verdienen in het najaar waarschijnlijk ook uit zicht blijft.”

Lees ook: Mondkapjesplicht in de taxi blijft van kracht

Print Friendly, PDF & Email