SWISS test de mogelijkheid om zijn klanten onverkochte etenswaren tegen gereduceerde prijzen aan te bieden op zijn diensten vanuit Genève, in samenwerking met zijn partner “Too Good To Go”. Swiss International Air Lines (SWISS) legt binnen haar bedrijfscultuur al lang de nadruk op milieukwesties en onderneemt op verschillende niveaus duurzame acties om een optimaal gebruik van middelen in haar bedrijf en operaties te garanderen. Met hetzelfde doel wil het bedrijf de hoeveelheden verse levensmiddelen die op haar vluchten onverkocht blijven en daarom moeten worden weggegooid, verminderen. 

SWISS gebruikt al historische verkoopgegevens voor elke vlucht om de stijging van de verse producten zo goed mogelijk af te stemmen op de waarschijnlijke vraag van passagiers. Maar het bedrijf zet nu een volgende stap in deze richting, door samen te werken met zijn partner “Too Good To Go” om tegen gereduceerde prijzen verse voedselproducten aan te bieden die onverkocht blijven. Om de klantacceptatie te testen, wordt in augustus en september een proef met de nieuwe aanpak uitgevoerd op de laatste vluchten van de dag vanuit Genève op het Europese netwerk van SWISS.

“Het afvalbeheer aan boord is een belangrijk onderdeel van ons streven naar meer duurzaamheid. We hopen het ongebruikte voedsel aan boord van onze vliegtuigen aanzienlijk te verminderen door deze service te introduceren. Nadenken over duurzaamheid in al onze producten, diensten en processen maakt deel uit van ons ZWITSERSE DNA.”

Een eenvoudige procedure

Het nieuwe concept is er om aan het einde van de betreffende vlucht op bepaalde diensten eventuele onverkochte versproducten aan te bieden. De beschikbaarheid van deze artikelen wordt gecommuniceerd via een aankondiging aan boord en geïnteresseerde passagiers krijgen een tas aangeboden met een, twee of drie van dergelijke verse etenswaren tegen een derde van hun gebruikelijke prijs. De inhoud van de tas wordt niet op voorhand onthuld en blijft een verrassing voor de koper. De nieuwe aanpak wordt getest in samenwerking met “Too Good To Go”, ’s werelds grootste app-platform voor het verbinden van bedrijven met gebruikers om voedselverspilling te verminderen. Aldus SWISS.

"De eerste resultaten van deze proeven zijn veelbelovend", voegt Romain Vetter, hoofd van West-Zwitserland, toe. “De nieuwe aanpak is goed ontvangen door onze passagiers op de betreffende vluchten. We wachten nu op een definitieve analyse van de bevindingen van de proeven om te beslissen of we deze moeten uitbreiden naar andere routes.”

Print Friendly, PDF & Email