We hebben er lang op moeten wachten, maar gelukkig zijn bijna alle coronamaatregelen verdwenen. De anderhalvemeterafstand regel is veranderd in een dringend advies maar is niet meer verplicht. We mogen weer met zijn allen de weg op om naar ons werk te gaan en op veel plekken is de mondkapjesregel ook van de baan. Sinds 22 september zijn de quarantaineregels voor reizen naar Nederland ook veranderd. 

Gevaccineerde reizigers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en andere zeer hoog risicogebieden hoeven niet meer in quarantaine. Op het vliegveld (in ieder geval vanaf de security check en verder op plekken die eventueel door het vliegveld worden aangewezen zoals bijvoorbeeld vertrek- en aankomsthallen blijft een mondkapje wel verplicht. In treinen, taxi’s, vliegtuigen, bussen, trams, metro, en ander bedrijfsmatig persoonsvervoer blijft het dragen van een mondkapje ook verplicht. 

De verplichting van een mondkapje geldt niet meer op perrons en stations. De Nederlandse Spoorwegen en ProRail is sinds deze week erg druk met het verwijderen van alle coronamaatregelen -stickers op de stations. Op de stickers staat: draag een mondkapje, houd rechts en houd anderhalvemeterafstand. 

Deze stickers zijn in mei 2020 door heel Nederland aangebracht op de stations om iedereen die gebruik maakt van het openbaar vervoer te wijzen op de belangrijke coronamaatregelen. Eindelijk kunnen we na anderhalf jaar lang afscheid nemen van de meeste coronamaatregelen. Het is een hele klus om alle stickers te verwijderen van de stations, waarschijnlijk zijn ze daar de hele maand oktober nog mee bezig.

Lees ook: We zijn het niet meer gewend om in de file te staan

Coronastickers op het perron.
Print Friendly, PDF & Email