Het is weer lekker druk op de Nederlandse wegen en in de trein. Dagelijks in de file staan is weer heel normaal. Ook op de stations en in de treinen is het weer behoorlijk druk. De Nederlandse Spoorwegen laat weten dat maar liefst 70 procent van de reizigers weer terug zijn in de trein. Dat is weer even wennen want dat is meer dan een jaar wel anders geweest. Het advies om alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer als dit echt noodzakelijk was heeft lang geduurd. Nu het thuiswerkadvies is aangepast en de anderhalvemeterafstand maatregel er af is maken weer steeds meer mensen gebruik van het openbaar vervoer. 

Er is al langer een stijgende lijn te zien in het aantal reizigers, het aantal reizigers in de weekenden zijn ook steeds hoger. September is sowieso altijd al de drukste maand van het jaar op het spoor, dit omdat de meeste vakanties voorbij zijn en iedereen weer naar school of zijn werk gaat. In vergelijking met 2019 is ongeveer twee derde van de reizigers doordeweeks weer terug in de trein. 

Vorige week dinsdag verwelkomde de Nederlandse Spoorwegen maar liefst 912.000 reizigers, dat was het hoogste aantal reizigers op één dag sinds de coronacrisis begon. De vraag is of de afsluiting van de A12 hier ook aan meegeholpen heeft. NS is continu bezig om verbeteringen door te voeren voor reizigers, zo testen ze tot december op woensdagen samen met ProRail tienminutentreinen op drie nieuwe trajecten. Ook kunnen reizigers die meer inzicht willen in hoe druk het is in een trein zich vooraf aanmelden via de treinwijzer in de NS-app. Reizigers die hun reis vooraf aanmelden krijgen een melding als hun reis te druk dreigt te worden.

Lees ook: Reisorganisaties naar rechter om reisadviezen overheid

Reiziger checkt NS-app.
Print Friendly, PDF & Email