Het openbaar vervoer heeft weer met dramatische cijfers te maken nadat het kabinet afgelopen vrijdag opriep tot meer thuiswerken. Het aantal reizigers daalde met 40 procent ten opzichte van dezelfde periode van voor corona in 2019, meldt De Telegraaf op basis van cijfers van Translink.

Op het drukste moment om 08.00 uur had men maandag bijvoorbeeld ruim 300.000 check-ins, waar dat er normaal gesproken op dat tijdstip zo’n 545.000 zijn. In de middag waren dat respectievelijk 277.800 check-ins waar dat er voor corona gemiddeld zo’n 491.000 waren.

“De oproep heeft wel degelijk gevolgen, want in de eerste weken van november was de daling op deze tijdstippen respectievelijk nog 33 en 36 procent, dus er is weer sprake van een behoorlijke stijging in reizigers die het openbaar vervoer mijden”, zegt voorzitter Pedro Peters van OV-NL, de koepelorganisatie van openbaar vervoerbedrijven. “Vooral de forensen blijven massaal thuis, terwijl de scholieren juist wel allemaal gebruik blijven maken van de bus, trein, tram en metro want die mogen wel gewoon naar hun lessen toe.”

Lees ook: Bolt laat Londense taxichauffeurs tarieven bepalen

Thuiswerkadvies wordt goed opgevolg.
Print Friendly, PDF & Email