De NS blijft continu bezig met vernieuwen en verbeteren. Sinds afgelopen zondag is de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen in gegaan. Er rijden in deze dienstregeling meer treinen en er zijn snellere verbindingen waardoor veel regio’s in ons land nog beter op elkaar aangesloten zijn. Zo zijn er twee nieuwe tienminutentreinen tussen Rotterdam – Leiden – Schiphol en Schiphol – Utrecht – Nijmegen. Ook rijden er meer treinen in Zeeland, er rijden drie treinen per uur in plaats van twee. Doordat één intercity alleen de grote Zeeuwse steden aan doet is deze een stuk sneller. Door deze aanpassingen is reizen van en naar Zeeland een stuk sneller en aangenamer.

"NS kijkt tevreden terug op de start van de nieuwe dienstregeling. Er hebben zich weinig problemen voorgedaan. Al zie je dat meer treinen op het spoor de dienstregeling ook gevoeliger maken. NS monitort dit nauwgezet met ProRail."

Jantina Woudstra, directeur dienstregeling van NS.

Door de inzet van een snelle intercity tussen Vlissingen en Rotterdam is de reistijd met 19 minuten verkort. Sinds de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen is ingegaan is de NS-Reisplanner veel meer bezocht. De wijzigingen in onder andere vertrektijden en in aansluitingen waren goed merkbaar voor de reizigers. Reizigers kunnen via de NS-Reisplanner advies krijgen hoe ze het beste en makkelijkste kunnen reizen van en naar een bepaalde bestemming. Reizigers hebben de afgelopen dagen maar liefst 28 procent meer de NS-Reisplanner bezocht dan in dezelfde periode vorige week. Maandag werd deze ruim 1,1 miljoen keer bezocht. Ook stond de NS op verschillende plekken in ons land om reizigers te wijzen op de verbeteringen die zijn getroffen.

Foto beneden: NS Beeldbank.

Lees ook: Nadelen aan digitalisering in het openbaar vervoer

Sinds afgelopen zondag heeft de NS een nieuwe dienstregeling.
Print Friendly, PDF & Email