Dit jaar kunnen vrienden en familie elkaar opnieuw ontmoeten op 31 december om samen te feesten, met respect voor de corona-maatregelen. De Brusselse MIVB staat paraat om iedereen tijdens de oudejaarsnacht te vervoeren. Volgens vakblad Magazine Personenvervoer worden de metro- en tramlijnen en de Noctis-nachtbussen versterkt en verlengd en het hele net is gratis tot het einde van de dienst.

Vrijdag 31 december wordt het MIVB-net versterkt vanaf 23 uur om iedereen de mogelijkheid te geven zich tot in de vroege uurtjes zo comfortabel en veilig mogelijk in Brussel te verplaatsen. De metro’s en trams rijden tot 02.00 uur ‘s morgens en de Noctis-bussen zelfs tot 05.00 uur. Alles samen staan zo’n 500 bestuurders, dispatchers en terreinmedewerkers paraat om Brusselaars en andere reizigers probleemloos en in alle veiligheid de overgang te laten maken naar het nieuwe jaar in de hoofdstad.

Alle metrolijnen worden versterkt en rijden tot 02.00 uur ’s ochtends. Vanaf 23.00 uur is er een metro om de 10 minuten op alle metrolijnen. Alle tramlijnen rijden tot 02.00 uur ’s ochtends tegen dezelfde frequentie als ’s avonds. De pendelbus 81 rijdt eveneens tot 2 uur zodat de reizigers van tramlijn 81 hun traject volledig kunnen beëindigen.

Alle Noctis-buslijnen worden verlengd en rijden tot 0500 uur ’s ochtends. De buslijnen N04, N05, N06, N08 en N09 rijden tegen een frequentie van een bus om het kwartier en de buslijnen N10, N11, N12, N13, N16 en N18 hebben een frequentie van 20 minuten.

Lees ook: Brussel Mobiliteit wil A12 omvormen tot stadsboulevard

Ticketautomaat STIB-MIVB
Ticketautomaat STIB-MIVB
Print Friendly, PDF & Email