BLUE

De overheid heeft sinds 1 juli 2020 tot en met 31 december 2024 de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) beschikbaar voor particulieren die een elektrische auto willen kopen of leasen. Onlangs is de subsidiepot voor nieuwe en tweedehands elektrische auto’s voor particulieren voor dit jaar weer geopend. Vorig jaar is er gretig gebruik gemaakt van de subsidiepot en deze was dan ook snel leeg. Vorig jaar had de overheid 14,4 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe elektrische auto’s en 13,5 miljoen voor tweedehands elektrische auto’s beschikbaar.

Het subsidiebudget voor particulieren voor dit jaar is 71 miljoen euro voor nieuwe elektrische personenauto’s en 20,4 miljoen euro voor gebruikte elektrische personenauto’s. Nu.nl meldde dat er op de eerste dag rond 17:00 uur al ruim 12 miljoen euro aan subsidie is aangevraagd voor de aanschaf of privélease van een nieuwe of tweedehands elektrische auto. Als je als particulier een nieuwe elektrische personenauto koopt en aan de voorwaarden voldoet krijg je 3.350 euro subsidie van de overheid, bij een tweedehands elektrische personenauto is dit 2.000 euro. Zodra je een koopovereenkomst hebt gesloten kun je een aanvraag doen bij RVO.

Je moet wel rekening houden met bepaalde voorwaarden. De subsidie is beschikbaar als de koopovereenkomst van de auto is afgesloten op of na 1 januari 2022. Ook mag de auto niet eerder dan 1 januari 2022 op jouw naam staan. De 100% elektrische personenauto moet een actieradius hebben van minimaal 120 kilometer. Je moet een geldig woonadres in Nederland hebben. De nieuwprijs van de elektrische auto moet minimaal 12.000 euro en maximaal 45.000 euro zijn. Alle voorwaarden vind je terug op de website van RVO.

Lees ook: Elektrisch rijden, kwestie van goed plannen of je staat stil

De subsidiepot voor nieuwe en tweedehands elektrische auto's voor particulieren voor dit jaar is weer geopend.
Print Friendly, PDF & Email