De software-update 2.4 voor de BCT is per direct beschikbaar. Nadat het Tilburgse bedrijf afgelopen maand officiële goedkeuring kreeg van de RDW, konden ze aan de  slag met het updaten. In tegenstelling tot de 2.3 update is deze BCT-update niet verplicht. De nieuwe versie biedt echter wel een hoop verbeteren en biedt toegang tot een aantal nieuwe features.

Allereerst krijg je met de 2.4 update de mogelijkheid om in combinatie met BCT Remote af te rekenen door middel van een QR-code. De BCT communiceert de betaling naar de BCT Remote app en deze zorgt ervoor dat er een QR-code gemaakt wordt. Vervolgens kan de klant deze scannen en eenvoudig via zijn of haar telefoon betalen door middel van de door hem of haar gewenste digitale betaalmethode. Nadat de klant heeft betaald wordt dit teruggekoppeld naar de app en de BCT. 

Ook is het met de 2.4 BCT-softwareversie mogelijk om door middel van een vervoerssoort het betaalscherm bij de start van een rit te tonen. Hierdoor wordt het mogelijk om het ritbedrag vóór uitvoering van de rit te voldoen. Deze functie is erg handig bij bepaalde Regiotaxi-contracten Sinds dit jaar bieden ze ook de mogelijkheid om data te delen met verzekeraars met als doel om jouw wagenpark beter, gemakkelijker en voordeliger te verzekeren. Dit doen zij met een aantal partners waaronder HelloMobility en Drivestar. Door de nieuwe update wordt het mogelijk om de data uit de BCT op de juiste wijze over te dragen aan deze partners.

(Tekst gaat verder onder de foto.)
Foto: Cabman - onderdeel van Euphoria

Cabman is onderdeel van Euphoria. Tijdens het afgelopen jaar hebben ze bij Euphoria hard gewerkt om oplossingen te ontwikkelen waarmee ze de dagelijkse gang van zaken voor klanten nog gemakkelijker willen maken. Zo lanceerde het bedrijf afgelopen jaar de chauffeursbeoordelingen. Een laagdrempelige tool waarmee een taxibedrijf de service gemakkelijk door klanten kan laten beoordelen. Naast de positieve ontwikkelingen in Nederland, mochten zij ook buiten de eigen landsgrenzen mooie stappen zetten. Zo voorzagen ze maar liefst 2.100 taxi’s in Ajman van apparatuur en mochten ze een hoop nieuwe klanten in België verwelkomen. Ook in Finland maakten ze kennis met de markt en mogen ze aan het einde van dit jaar een aantal voertuigen van onze apparatuur voorzien.

Lees ook: Cabman voorziet emiraat Ajman van apparatuur

Print Friendly, PDF & Email