We kunnen er bijna niet meer op wachten, en dat hoeft ook niet. Er zijn zoveel leuke dagtrips die we in Nederland nu al kunnen doen. Wat dacht je van een dagje Den Haag? Roos, Zahra, Anthony, Madelief, Senna, Leila, Jared en Amar opgelet! De hele maand maart mag iedereen met een bloemenvoornaam gratis naar het Mauritshuis. Wij hebben twee tips voor diegenen die Den Haag bezoeken of er willen overnachten.

In 2022 is het 200 jaar geleden dat het Mauritshuis, ooit gebouwd als woonhuis voor graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen, een museum werd. Dat gaan ze vieren!  Met spectaculaire tentoonstellingen, een art battle voor scholieren en een schitterend jubileumboek. Ze trappen het jubileumjaar feestelijk af met een enorme hoeveelheid bloemen. De tentoonstelling In volle bloei toont de allermooiste bloemstillevens uit de 17e eeuw. Deze schilderijen waren immens populair, maar waarom eigenlijk? Hoe kwam het dat zoveel vrouwen steengoed waren hierin? De tentoonstelling besteedt extra aandacht aan vrouwelijke kunstenaars die een grote rol speelden in de ontwikkeling van de botanische wetenschap.

(tekst gaat verder onder afbeelding)
Ga op ontdekkingsreis langs de mooiste bloemstillevens uit de zeventiende eeuw

In 1858 liet baron Van Brienen, adviseur van koning Willem III, een stadspaleis bouwen aan het deftige Lange Voorhout. Hij koos deze locatie, omdat hij naast zijn landgoed Clingendael, ook in de Haagse binnenstad een statig onderkomen wilde hebben om feesten in te geven. Hotel Des Indes bevindt zich zonder meer op een van de mooiste plekken van Koninklijk Den Haag, aan het lommerrijke Lange Voorhout. Het hotel wordt omringd door luxe winkelstraten, prominente musea, theaters en vele inspirerende restaurants. Het Binnenhof met de Hofvijver, Paleis Noordeinde, de Tweede Kamer, het Mauritshuis, Museum Escher in het Paleis en Panorama Mesdag bevinden zich allen op slechts een steenworp afstand.

reizen

De binnenstad van Den Haag is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Vanaf de twee treinstations, Den Haag Centraal Station en Holland Spoor, ben je zo in het centrum. Parkeergarages zijn snel vanuit alle richtingen te bereiken. Eenmaal in het compacte en autoluwe winkelgebied kun je alles makkelijk te voet doen. Of je huurt een fiets. Daarmee rij je bovendien binnen een kwartiertje naar het strand

Spoor met de trein vanuit Vlaanderen naar Den Haag! Deze stad is vooral bekend als het politieke centrum van Nederland en is met haar kustlijn van 11 km lang de grootste Nederlandse stad aan zee. U geraakt er vlot met de trein na een overstap in Rotterdam of Breda. Online koopt u gemakkelijk een ticket, zonder boekingskosten. En op het station stapt u direct in de trein.

Lees ook: Gemeente Den Haag struikelt over deelscooters

Hotel Des Indes bevindt zich zonder meer op een van de mooiste plekken van Koninklijk Den Haag, aan het lommerrijke Lange Voorhout.
Print Friendly, PDF & Email