Het ongeval gebeurde zondagmiddag op de E19 ter hoogte van Sint-Job-In-t-Goor nabij Brecht in de richting van Breda

Op de E19 ter hoogte van Sint-Job-In-t-Goor in de richting van Breda heeft zondagmiddag een dodelijk busongeval plaatsgevonden. De federale politie meldde vrij snel dat er minstens twee doden waren. Het gaat om een Franse reisbus van BlaBlaBus die gekanteld is en op zijn zijkant terecht kwam. Het Vlaams Verkeerscentrum meldde rond het middaguur dat er een zwaar ongeval was gebeurd op de E19, ter hoogte van Sint-Job-in-’t-Goor, een deelgemeente van Brecht, ten noordoosten van Antwerpen.

"Het duurde tergend langzaam voor de hulpdiensten er waren."

Volgens getuigen is de bus op een betonnen vangrail aan de rechterkant van de weg gereden en daarna omgeklapt. Toen de bus over de weg schoof, zijn meerdere personen eronder beland en zo ernstig gewond geraakt of overleden. Er zijn ook meerdere personen vast komen te zitten onder de bus. Het was opvallend dat de aanwezige weggebruikers hun verantwoordelijkheid namen en meteen een reddingsstrook vormden. Gezien het commentaar wat er was toen de regel werd aangekondigd gaat het volgens een Twitteraar voorbeeldig en de reddingsstrook bewijst z’n nut.

rampenplan

De gemeente Schoten had ondertussen de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd. Het ongeval is namelijk op het grondgebied van Schoten gebeurd, dus de gemeente coördineerde de afhandeling ervan. Het rampenplan moet ervoor zorgen dat de hulpdiensten zo efficiënt mogelijk ingeschakeld kunnen worden.

Omdat de snelweg volledig versperd was in de richting van Breda, vroeg het Verkeerscentrum om de omgeving van Sint-Job-in-’t-Goor te mijden. Alle op- en afritten, en verschillende parallelwegen in de omgeving werden afgesloten. Wie naar Nederland wil rijden, werd gevraagd om dat via de A12 te doen, via Bergen-op-Zoom.

Lees ook: Na zoveelste ongeval is brug in Assenede echt op komst

Print Friendly, PDF & Email