Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Fietsen heeft meer dan ooit de wind in de rug in Brussel. Voor het begin van de lente telden ze 32% meer fietsers dan in dezelfde periode vorig jaar. Met de mooie dagen in het vooruitzicht start Brussel Mobiliteit een nieuwe campagne om nog meer mensen in het zadel te krijgen en de fiets te gebruiken als dagdagelijks vervoermiddel.

Fietsen wordt meer en meer dé manier om je in de stad te verplaatsen

Het aantal fietsers dat ze begin 2022 in Brussel telden, blijft stijgen: respectievelijk +25% en +32% in januari en februari 2022 ten opzichte van 2021. Brussel Mobiliteit ziet een duidelijke toename van het fietsverkeer tijdens de spits op weekdagen maar ook ’s avonds en ’s nachts (vooral in het weekend) na de versoepeling van de gezondheidsmaatregelen (openingsuren in de horeca, heropening van de nachtclubs…).

“BrusselsFit” om de bevolking op de fiets te krijgen

Je gaat met de auto naar het werk om dan ’s avonds in de fitnesszaal aan je conditie te werken? Waarom niet twee vliegen in één klap slaan? Doe je dagelijkse sport door met de fiets naar je werk te gaan! En met de prijs van benzine of diesel aan de pomp, kan je door de fiets voor woon-werkverplaatsingen te gebruiken veel geld besparen!

"Fietsen is op verschillende manieren goed voor je gezondheid: het vermindert files en dus stress, het verbetert de luchtkwaliteit en kan de dagelijkse portie lichaamsbeweging vertegenwoordigen die de WHO aanbeveelt. Zo bedragen 2 op 3 trajecten die binnen Brussel worden afgelegd minder dan 5km, exact de aanbevolen 30 tot 45 minuten per dag!”

De nieuwe fietspromotiecampagne ‘Bike for Brussels’ van Brussel Mobiliteit maakt van Brussel ‘de grootste fitnesszaal in openlucht’ waar ‘je op echte fietsen trapt’. De doelgroep? De 40-plussers die zelfs voor korte afstanden de auto nemen. Heel wat influencers, waaronder Joelle Scoriels en Eric Boschman, zullen helpen de boodschap over te brengen.

De campagne wordt verspreid via affiches en digitaal, maar ook op het terrein. Afspraak op 8 mei voor een ‘Open air spinning’ event in het centrum van Brussel. Er zullen fietsers ook fitnessoefeningen aangeboden worden op 3 emblematische fietspaden van de hoofdstad. Verder plannen we gerichte activeringen in de fitnesszalen van verschillende grote bedrijven, aldus Brussel Mobiliteit

Lees ook: Flixbus van Antwerpen naar Oekraïne