Pitane Image

"We vragen daarom ook flexibiliteit van scholen, ouders en leerlingen" - Arno Haasterecht, directeur van Trevvel.

Het nieuwe schooljaar is nog maar net begonnen en de eerste problemen liggen al meteen onder een vergrootglas voor de Rotterdamse leerlingenvervoersdienst Trevvel. Omdat Rosalie niet weet of haar zoon Milan wel op tijd opgehaald zal worden, heerst er vooral stress in huis en laat ze haar verhaal optekenen in de media. Veel bedrijven zijn nog steeds aan de zoektocht bezig om voldoende chauffeurs te vinden, en dat is niet makkelijk. 

Ze komen er weer aan de komende weken, uit alle hoeken van het land. De klachten, in de meeste gevallen over de lange wachttijden of chauffeurs die niet komen opdagen. Ook Annabel van Gestel (PZC ) laat optekenen dat het Rotterdamse vervoersbedrijf van de krapte op de arbeidsmarkt nog wel even last zal hebben. Ze vragen daarom ook flexibiliteit van scholen, ouders en leerlingen. 

chauffeurs

Veel vervoersbedrijven hebben bij de start van het nieuwe schooljaar problemen om roosters te vullen. Gebrek aan chauffeurs in de sector vragen om begrip en vooral respect voor de chauffeurs die nu ingezet worden voor het leerlingenvervoer. Het werk van taxichauffeur wordt nog te vaak onderschat en verdient veel respect van de ouders. Het tekort aan chauffeurs is uitgegroeid tot een groot probleem in de taxibranche. Door gebrek aan chauffeurs kunnen roosters niet optimaal worden ingevuld met als gevolg problemen bij de uitvoering van de contracten met de gemeente. 

politiek

Een woordvoerder van de Rotterdamse wethouder laat weten dat er de afgelopen dagen inderdaad veel klachten zijn binnengekomen over Trevvel. Naast de personeelsproblemen is het vervoersbedrijf met aanvang van het nieuwe schooljaar ook gestart met een nieuw softwaresysteem. Ook dat kan een reden zijn dat ze het vervoer en de routes nog moeten bijstellen. Ieder schrijnend geval is er een te veel maar aan de chauffeurs zelf ligt het niet. Die krijgen juist alles over zich heen en werken zich uit de naad om alles zo goed mogelijk rond te krijgen. 

Het probleem zit dieper. Tijdens de coronacrisis zijn chauffeurs in veel taxibedrijven massaal uitgestroomd. Anderen, voornamelijk de ZZP’ers hielden het voor gezien en stopten met hun bedrijf. Dit kent zijn weerslag nu het vervoer in alle hevigheid aantrekt tot normale vervoersaantallen zoals voorheen. Een groot personeelstekort! 

Gerelateerde artikelen:
Foto: © Pitane Blue - Trevvel Rotterdam
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email