Brussel is de thuisbasis van Busworld Europa en de Europese politiek en is gemakkelijk bereikbaar vanuit alle hoeken van Europa.

De 5e editie van de European Zero Emission Bus (ZEB) Conference wordt gelijktijdig met de 26e Busworld Europe-editie georganiseerd van 9 tot 12 oktober 2023 in Brussel. ERM Group, Element Energy, organisator van deze conferentie, werkt samen met Busworld Foundation. Samen streven ze naar de beste editie van de Europese ZEB-conferentie tot nu toe.

De Zero Emission Bus Conference (ZEB) is een evenementenreeks gecreëerd door Element Energy en Center for Transportation and the Environment (CTE) om de overgang naar emissievrije bustechnologieën te versnellen. Sinds de lancering in 2016 zijn er tot nu toe negen succesvolle ZEB-evenementen gehouden in Europa en Amerika. Eerdere Europese edities van de conferentie vonden plaats in Parijs (2021), online via een reeks ZEBINARS (2020), in Keulen (2018) en in Londen (2016).

Jan Deman, directeur van Busworld Foundation

Jan Deman, directeur van Busworld Foundation
Agendapakket

De 5e editie van de Europese ZEB-conferentie wordt samen met Busworld Europe in Brussel gehouden. Brussel is de thuisbasis van Busworld Europa en de Europese politiek en is gemakkelijk bereikbaar vanuit alle hoeken van Europa. Het biedt de perfecte locatie voor ZEB 2023, dat naar verwachting 400 deelnemers uit de emissievrije bussector zal aantrekken.

De samenwerking levert voor beide evenementen aanzienlijke voordelen op. Deelnemers krijgen inzichten van de ZEB-conferentie, die zal worden gegeven door middel van vier sessies van een halve dag waarin alle aspecten van emissievrije bussen en touringcars worden behandeld, terwijl ze toegang hebben tot de grootste B2B-beurs voor bussen en touringcars ter wereld. Alle ZEB-deelnemers hebben automatisch gratis toegang tot de Busworld Europe-beurs en het programma wordt zo opgebouwd dat conferentie en beurs hand in hand kunnen gaan.

Lees ook  Corendon laat Schiphol links liggen

Het Europese ZEB 2023-programma wordt momenteel afgerond en is bedoeld om bus- en touringcarondernemers, openbaarvervoersautoriteiten en beleidsmakers een compleet overzicht te geven van de overwegingen voor het op grote schaal inzetten van emissievrije vloten. De adviesraad die de conferentie mede vormgeeft, bestaat uit een consortium van experts uit de bus- en touringcarindustrie.

Nieuw in deze editie is de speciale aandacht voor emissievrije langeafstands- en toeristische touringcars met behoud van aandacht voor batterij-elektrische technologieën en waterstofbussen. De touringcarsector moet zich voorbereiden op de opkomende steden met nulemissiezones.

“De Zero Emission Bus-conferenties bieden een uitstekende gelegenheid voor iedereen die geïnteresseerd is in emissievrij openbaar vervoer om lessen te delen, inzicht te krijgen in de nieuwste technologie en beleidsontwikkelingen, en netwerken en partnerschappen op te bouwen. We zijn verheugd om samen te werken met Busworld Foundation om de waarde en impact van de editie van 2023 te maximaliseren.”

Michael Dolman, Partner bij Element Energy,
De touringcarsector moet zich voorbereiden op de opkomende steden met nulemissiezones.
Gerelateerde artikelen:
AppStores
Print Friendly, PDF & Email