Print Friendly, PDF & Email

Door de defecte trein was er geen treinverkeer mogelijk tussen Gouda en Zoetermeer Oost.

De intercity van Den Haag naar Enschede heeft enkele uren ter hoogte van Moordrecht stil gestaan. In het treinstel 4057, die midden in de spits vertrok, zaten ongeveer duizend reizigers. Op social media meldden reizigers in die trein dat er geen licht en verwarming was en de toiletten verstopt zaten. Na grofweg drie en een half uur stilstaan ging de evacuatie van start, aldus de NS.

Een woordvoerder van de NS sprak van uitzonderlijke omstandigheden die extreem vervelend zijn. De trein kwam door een technisch defect stil te staan op een zogeheten ’fly-over’, een kruising van sporen waardoor het lastig werd om de reizigers te evacueren. In eerste instantie is geprobeerd de trein weg te slepen, maar door een ander technisch mankement kon dit niet. Door de defecte trein was er geen treinverkeer mogelijk tussen Gouda en Zoetermeer Oost.

Door een probleem met het luchtdruksysteem viel de trein stil. De NS heeft hierna met een sleeptrein getracht de trein weg te slepen maar die poging mislukte. Ondertussen viel in de trein de verlichting uit en raakten de toiletten verstopt.

Het zoeken naar alternatieven nam veel tijd in beslag, aldus de woordvoerder. Er reden stopbussen tussen Gouda, Lansingerland-Zoetermeer, Zoetermeer Oost en Zoetermeer. Toch konden sommige reizigers via sociale media informatie geven. “We maken er het beste van in de gestrande trein om 17.55 vertrokken uit den haag naar Gouda.”, twitterde Paula Zimmerman. Groot ongenoegen over de slechte communicatie vanuit de Nederlandse Spoorwegen (NS) was er wel bij veel reizigers en dat is wellicht een aandachtspunt op de agenda van NS en ProRail incidentenbestrijding.

Gerelateerde artikelen:
DVDP