BLUE

Lawaaiige vliegtuigen worden strenger aangepakt en er wordt een omgevingsfonds gestart waarmee geïnvesteerd kan worden in de omgeving om de leefomgeving te verbeteren.

Schiphol heeft keuzes gepresenteerd die moeten leiden tot een schonere, stillere en betere luchtvaart. Schiphol wil onder andere uiterlijk in 2025-2026 een stelsel waarbij gestuurd wordt op structurele vermindering van geluid en uitstoot van CO2 in lijn met het klimaatakkoord van Parijs en niet op het aantal vliegtuigbewegingen. Ook willen ze dat er geen vliegtuigen meer opstijgen tussen 0.00u-06.00u en tussen 0.00u-05.00u geen toestellen meer landen. Er komt geen extra start- en landingsbaan (de parallelle Kaagbaan). Klein zakelijk verkeer en privévliegtuigen worden voortaan geweerd. Lawaaiige vliegtuigen worden strenger aangepakt en er wordt een omgevingsfonds gestart waarmee geïnvesteerd kan worden in de omgeving om de leefomgeving te verbeteren. Schiphol wil vracht behouden en beschermen en zet in op betere beloning en bescherming van de medewerkers in alle sectoren.

“Schiphol verbindt Nederland met de rest van de wereld. Dat willen we blijven doen, maar dat moet op een betere manier. De enige weg vooruit is om sneller stiller en schoner te worden. Te lang hebben we alleen gedacht aan groei en te weinig aan de tol daarvan.  We moeten duurzaam zijn voor onze medewerkers, de omgeving en de wereld. Ik realiseer me dat onze keuzes forse effecten kunnen hebben voor de sector, maar ze zijn wel nodig. Onze inbreng laat zien dat het ons menens is. Het is de enige manier om, gebaseerd op concrete maatregelen, vertrouwen van medewerkers, passagiers, buren, politiek en samenleving terug te winnen”.

(Tekst loopt door onder de foto)
Onlangs heeft Schiphol keuzes gepresenteerd die tot een stillere, schonere en betere luchtvaart moeten leiden.

Royal Schiphol Group kiest voor stiller, schoner en beter en zet dat nu kracht bij met een aantal duidelijke keuzes. De luchthaven kan zo Nederland goed blijven verbinden met de wereld:  

Lees ook  Vlaanderen accelereert naar emissievrij openbaar vervoer met nieuwe e-bussen

Een stiller, schoner en beter Schiphol betekent:  

1: Nieuwe regels met heldere grenzen voor geluid en de uitstoot van CO2.  

2: De meest lawaaiige vliegtuigen zijn niet meer welkom.  

3: Niet meer starten tussen 00.00 en 06.00, niet meer landen tussen 00.00 en 05.00.  

4: Geen privévliegtuigen en klein zakelijk verkeer meer op Schiphol.  

5: Geen extra start- en landingsbanen.  

6: Jaarlijkse investering van € 10 miljoen in omgeving en bewoners.  

7: Bescherming van vracht. 

8: Mensen centraal.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email