Vanaf 1 mei kan iedereen die dat wil een aanvraag doen voor een tegemoetkoming van maximaal 1.000 euro in studiekosten.

DVDP width=

Vanuit de onderhandelingen rond de voorjaarsbesluitvorming heeft het kabinet besloten om het STAP-budget te beëindigen. Het Rijk maakt hier vanaf 2024 geen middelen meer voor vrij. Ondanks de beëindiging van het STAP-budget, blijft de noodzaak voor een leven lang ontwikkelen bestaan. 

Zeker binnen de huidige situatie op de arbeidsmarkt. Daarom bekijkt minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de komende periode op welke manier zij dit kan blijven stimuleren. Het aanvraagtijdvak van maandag 1 mei gaat door zoals gepland. Voor dit tijdvak is 32 miljoen euro beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich via het STAP-portaal van UWV aanmelden voor STAP-budget.

Vorig jaar hebben meer dan 214.000 mensen met succes een beroep gedaan op het studiepotje van de overheid. Zij kregen gemiddeld 800 euro voor bij- of omscholing.

Het scholingsbudget STAP komt te vervallen. Die boodschap dat het Rijk vanaf volgend jaar geen geld meer vrijmaakt voor STAP, is hard aangekomen in de Avérotoren, waar uitkeringsinstantie UWV de regeling uitvoert voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In de toren in Leeuwarden zitten meerdere divisies van UWV, waaronder dus STAP. Vanaf eind 2021 zijn ongeveer 150 mensen opgeleid om de regeling – die in maart vorig jaar inging – te kunnen uitvoeren. Het is nog onduidelijk of de verdiepingen waar STAP zit, leeg komen te staan of op een andere manier worden ingevuld.

Gerelateerde artikelen:
Lees ook  Stormloop op Vlaamse premies voor elektrische auto's
EVI.
Print Friendly, PDF & Email